RlzTFQw1kmers1
Źródło: Eduexpert Sp. z o.o., licencja: CC BY-SA 3.0.
  1. Badania wykazały, że zjadanie obfitego śniadania sprzyja gubieniu zbędnych kilogramów. Musi być ono bogate w białko i zdrowe węglowodany zawarte w warzywach, owocach i pełnoziarnistych produktach spożywczych.tooltipid44Badania wykazały, że zjadanie obfitego śniadania sprzyja gubieniu zbędnych kilogramów. Musi być ono bogate w białko i zdrowe węglowodany zawarte w warzywach, owocach i pełnoziarnistych produktach spożywczych.

  2. Nie należy obierać ze skórki jabłek i gruszek. Skórka tych owoców stanowi cenne źródło błonnika pokarmowego i minerałów.tooltipid45Nie należy obierać ze skórki jabłek i gruszek. Skórka tych owoców stanowi cenne źródło błonnika pokarmowego i minerałów.

  3. Cytryny mają więcej cukru niż truskawki. Nie czuć jednak ich słodkiego smaku, ponieważ zawierają bardzo dużo kwasu cytrynowego, który nadaje cytrynom kwaśny smak.tooltipid46Cytryny mają więcej cukru niż truskawki. Nie czuć jednak ich słodkiego smaku, ponieważ zawierają bardzo dużo kwasu cytrynowego, który nadaje cytrynom kwaśny smak.

  4. Badacze odnaleźli miód sprzed ponad 5 tysięcy lat, który nadawał się do jedzenia. Oznacza to, że miód nie ulega zepsuciu.tooltipid47Badacze odnaleźli miód sprzed ponad 5 tysięcy lat, który nadawał się do jedzenia. Oznacza to, że miód nie ulega zepsuciu.

tooltipid44
tooltipid45
tooltipid46
tooltipid47