Technik usług kelnerskich

1
R1XZ454tXN1Oj
Model 3d
Źródło: GroMar Sp. z o. o., Model 3 D: Stół w sali restauracyjnej, licencja: CC BY-SA 3.0.

Model 3D przedstawia wnętrze sali restauracyjnej. Rozstawione są na niej stoliki z krzesłami. Na ścianach wiszą małe kinkiety. Stoliki są przykryte białymi obrusami. W rogu pomieszczenia jest bar z ekspresem do kawy oraz przeszklona lodówka z przekąskami. Przed ladą baru ustawiony jest stół z zastawą deserową.

Z lewej strony ekranu za pomocą przycisku można wyświetlić okienko z tekstem: Technik usług kelnerskich. Zastawa deserowa. Technik usług kelnerskich zajmuje się kompleksową obsługą gościa w zakładach gastronomicznych oraz prowadzi dokumentację sprzedaży i rozliczenia kelnerskie. Do jego najważniejszych obowiązków należy przygotowywanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej, tj. przygotowanie (polerowanie) sztućców, szkła, porcelany oraz naczyń do wydawania potraw i napojów, nakrywanie stołów do konsumpcji z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia oraz z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe) udzielanie konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, wartości odżywczych potraw i technologii ich przyrządzania.

Model 3D można obracać poprzez przytrzymanie lewego przycisku myszy i poruszania myszką w wybraną stronę.

Na modelu 3D można klikać poszczególne elementy zastawy deserowej. Po kliknięciu elementu podświetla się on i wyświetlana jest jego nazwa.

Elementy modelu 3D:

  1. Półmisek.

  2. Pokrywa.

  3. Talerzyk.

  4. Filiżanka.

  5. Dzbanek do herbaty.

  6. Talerz.

  7. Łyżka do zupy.

  8. Widelec do dania głównego.

  9. Widelec do przystawki.

  10. Łyżeczka do deresu.