Przetwórca ryb w swojej pracy wykorzystuje różnorodne narzędzia, przyrządy pomiarowe oraz maszyny elektryczne.
R1EoFC7kt3awn
R1G9wvMKIKmwC
RqYegP0QVNrWE
RPvf3sz3lb0On
RtMwNMObVMpJY
R1OB7ttfAQFRn
R1IUG7x7rYpbt
R1INl6D0Uzs9c
R1LhNdm2kazeS
R555HXh4tkUDe
R1DWNeQlzBx4j
Waga. Zdjęcie przedstawia osobę, w niebieskich rękawiczkach i ubraniu ochronnym, wkładającą filety śledziowe do plastikowego wiaderka stojącego na wadze. Widać tylko ręce osoby ważącej ryby.
Termometr. Zdjęcie przedstawia elektroniczny termometr z metalowym prętem włożonym do metalowego pojemnika z uchwytem. Termometr jest włączony i wyświetla liczby.
Noże do ryb i ostryg. Zdjęcie przedstawia ręce osoby czyszczącej rybę z łusek za pomocą noża.
Pęseta. Zdjęcie przedstawia metalową pęsetę.
Sterylizator do noży. Zdjęcie przedstawia dwa plastikowe urządzenia na szklanym blacie. Urządzenie od lewej ma przyciemnianą szybkę a na nim leży czarno żółta ścierka. Urządzenie z prawej strony jest beżowe z okrągłą tarczą i czarnym metalowym płaskim zamknięciem. Na urządzeniu znajdują się dwa pokrętła oraz tarcza ze wskazówkami. Na zdjęciu znajduje się plastikowa butelka ze spryskiwaczem.
Ostrzałka do ostrzenia. Zdjęcie przedstawia ręce mężczyzny, w czarnej bluzce i biało - czarnym fartuchu w paski, ostrzącego nóż za pomocą metalowego prętu z czerwoną rączką.
Płuczka do ryb. Zdjęcie przedstawia moment wrzucania, z niebieskiej plastikowej skrzynki, filetów rybnych do zbiornika z wodą. Widać tylko ręce osoby trzymającej skrzynkę.
Wózek wędzarniczy. Zdjęcie przedstawia mężczyznę w czapce z daszkiem, fartuchu ochronnym i niebieskich rękawiczkach wsuwającego do pułki metalową tacę wypełnioną rybami. Półka ta w całości jest wypełniona tacami wypełnionymi poporcjowanymi rybami.
Komora wędzalnicza. Zdjęcie przedstawia metalową półkę z wiszącymi rybami w komorze wędzarniczej. Obok półki znajdują się metalowe drzwi.
Urządzenie chłodnicze. Zdjęcie przedstawia wnętrze sklepu, na pierwszym planie znajdują się urządzenia chłodnicze wypełnione mrożonkami.
Krajalnica. Zdjęcie przedstawia metalowe urządzenie z gilotyną przeznaczone do porcjowania ryb.