Netografia i bibliografia
Netografia
Źródło: dostępny w internecie: Portal Witryna Wiejska, strona dla osób aktywnych społecznie i gospodarczo na obszarach wiejskich, www.witrynawiejska.org.pl [dostęp 16.09.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa czasopisma naukowego “Turystyka kulturowa”, http://turystykakulturowa.org/ojs/index.php/tk [dostęp 16.09.2022].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Agroturystyka.edu.pl, Informacje o praktyce, teorii, stowarzyszeniach, dofinansowaniu i wydarzeniach związanych z agroturystyką, http://www.agroturystyka.edu.pl [dostęp 16.09.2022].
Źródło: Strona internetowa Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Lista produktów tradycyjnych, https://www.gov.pl/web/rolnictwo/lista-produktow-tradycyjnych12 [dostęp 16.09.2022 r.].
Źródło: Strona internetowa Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Produkty zarejestrowane jako Chronione Nazwy Pochodzenia, Chronione Oznaczenia Geograficzne oraz Gwarantowane Tradycyjne Specjalności, https://www.gov.pl/web/rolnictwo/produkty-zarejestrowane-jako-chronione-nazwy-pochodzenia-chronione-oznaczenia-geograficzne-oraz-gwarantowane-tradycyjne-specjalnosci [dostęp 16.09.2022 r.].
Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego, Agrokuchnia, https://pcpl.wrotapodlasia.pl/pl/inspiracjeiprzykady/agrokuchnia/ [dostęp 16.09.2022].
Bibliografia
Grażyna Anna Ciepiela, Lucyna Dołowska‑Żabka, Produkt turystyczny w gospodarstwach agroturystycznych podregionu ełckiego, Infrastruktura i Ekologia Terenów Wiejskich nr 1, 2016, s. 101‑116.
Ewa Czarniecka‑Skubina, Technologie kierunkowe. Tom 1. Technologia żywności cz. 2, Format‑AB, Warszawa 2011.
Ewa Czarniecka‑Skubina, Dorota Nowak, Technologia żywności. Technikum, część 1. Podstawy technologii żywności, Format‑AB, Warszawa 2010.
Małgorzata Konarzewska, Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowanie i wydawanie dań. HGT.02. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu dla szkół ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych, WSiP, Warszawa 2019.
Maria Napiórkowska‑Gzula, Barbara Steblik, Przygotowanie imprez i usług turystycznych, WSiP, Warszawa 2023.
Renata Przeorek, Produkty gospodarstw agroturystycznych, Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu nr 535, 2018, s. 152‑160.
Michał Roman, Arkadiusz Niedziółka, Agroturystyka jako forma przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2017.
Jan Sikora, Agroturystyka. Przedsiębiorczość na obszarach wiejskich, C.H.Beck, Warszawa 2012.
Agnieszka Swastek, Dorota Sydorko‑Raszewska, Obsługa turystyczna cz. III Organizacja imprez i usług, tom 3, Format‑AB, Warszawa 2015.
Agnieszka Swastek, Dorota Sydorko‑Raszewska, Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikację T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych, Format‑AB, Warszawa 2016.