E-materiały do kształcenia zawodowego

Sporządzanie dokumentacji dotyczącej usług agroturystycznych

HGT.10 Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego - Technik turystyki na obszarach wiejskich 515205

Netografia i bibliografia

Netografia:

  • Źródło: Strona internetowa Poradnik Przedsiębiorcy, szczegółowe dane na temat faktur, rozliczeń podatkowych, rozliczeń kosztów podróży, dowodów wpłaty itp, https://poradnikprzedsiebiorcy.pl [dostęp 18.01.2023 r.].

  • Źródło: Strona internetowa Serwis Głównego Księgowego, https://sgk.gofin.pl [dostęp 18.01.2023 r.].

  • Źródło: Strona internetowa Czasopisma Księgowych on‑line, http://www.czasopismaksiegowych.gofin.pl [dostęp 18.01.2023 r.].

  • Źródło: Strona internetowa Infor, Księgowość, https://ksiegowosc.infor.pl [dostęp 18.01.2023 r.].

  • Źródło: Strona internetowa IFIRMA, Księgowość online, biuro rachunkowe, program do faktur, https://www.ifirma.pl [dostęp 18.01.2023 r.].

  • Źródło: Strona internetowa GOFIN.PL, Strona z informacjami o rozliczeniach podatkowych, http://www.vademecumpodatnika.pl/ [dostęp 18.01.2023 r.].

  • Źródło: Strona internetowa Encyklopedia Zarządzania, Gospodarstwo agroturystyczne, https://mfiles.pl/pl/index.php/Gospodarstwo_agroturystyczne [dostęp 18.01.2023 r.].

  • Źródło: Portal Witryna Wiejska, strona dla osób aktywnych społecznie i gospodarczo na obszarach wiejskich, www.witrynawiejska.org.pl [dostęp 18.01.2023 r.].

  • Źródło: Strona internetowa Agroturystyka.edu.pl, Informacje o praktyce, teorii, stowarzyszeniach, dofinansowaniu i wydarzeniach związanych z agroturystyką, http://www.agroturystyka.edu.pl [dostęp 18.01.2023 r.].

Bibliografia:

  • Agroturystyka w teorii i praktyce, pod redakcją Jarosława Uglisa, Anny Jęczmyk, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Poznań 2017.

  • Joanna Duda, Sebastian Krzywda, Obsługa konsumenta w hotelarstwie, Wydawnictwo REA, Warszawa 2007.

  • Teresa Gorzelany, Wiesława Aue, Prowadzenie działalności gospodarczej, WSiP, Warszawa 2013.

  • Maria Peć, Iwona Michniewicz, Turystyka. Tom V. Organizacja imprez i usług turystycznych. Podręcznik część 3, WSiP, Warszawa 2015.

  • Michał Roman, Arkadiusz Niedziółka, Agroturystyka jako forma przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2017.

  • Jan Sikora, Agroturystyka. Przedsiębiorczość na obszarach wiejskich, C.H. Beck, Warszawa 2012.

  • Agnieszka Swastek, Dorota Sydorko‑Raszewska, Obsługa turystyczna cz. III Organizacja imprez i usług turystycznych, tom 3, Format AB, Warszawa 2015.

  • Agnieszka Swastek, Dorota Sydorko‑Raszewska, Zbiór zadań przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikację T.14. Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych, Format AB, Warszawa 2016.

  • Renata Tylińska, Maria Wajgner, Podstawy działalności gospodarczej w turystyce. Turystyka Tom 2 Podręcznik Technik obsługi turystycznej. Kwalifikacja T.13 i T.14 w turystyce, WSiP, Warszawa 2016.