Technik żywienia i usług gastronomicznych, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:
w pomieszczeniach kuchennych – w pomieszczeniach tych często panuje wysoka temperatura powietrza, jak również duża wilgotność powietrza
R1J6uxwqhUt7j
samodzielnie lub w zespole
R1VTpbB2iREDq
w większości w pozycji stojącej
R1X9wbPosT7oI
w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (kucharz pracuje także w dni wolne od pracy, tj. w niedzielę i święta)
RJG9Smthes7tv
wykorzystując specjalistyczne urządzenia mechaniczne i elektryczne
RjIp5shcEm7D1
w kontakcie z klientem
R9yjUh22uydzo
wykorzystując specjalistyczne narzędzia i przyrządy pomiarowe
RPU9YuzPDSglR
w środowisku narażonym na hałas
RU4zHjQCRRR9a