Warunki pracy
Piekarz, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:
w pomieszczeniach zamkniętych
RtYyUKpyHgm6G Źródło: Isaac Smith, Otwarte pomieszczenie piekarni, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w dużych zakładach
RsGWuDmXOX6Q3 Źródło: vitesca, Piekarnia przemysłowa, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w małych piekarniach, gdzie praca jest bardziej różnorodna
R11zTdOPpkTgv Źródło: Miti, Witryna piekarni, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.samodzielnie lub w zespole
R1R8YB0z17AB8 Źródło: Luís Baños, Wypiek chleba, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.wykorzystując specjalistyczne maszyny, urządzenia oraz przyrządy
RxBUJGL76WoW2 Źródło: GroMar Sp. z o. o., Mikser przemysłowy, licencja: CC BY-SA 3.0.w pozycji stojącej lub dostosowanej do warunków
R1EijL5rmAAIy Źródło: Vaibhav Jadhav, Formowanie ciasta, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym
R1aJkmpgSR1cK Źródło: GroMar Sp. z o. o., Czas pracy, licencja: CC BY-SA 3.0.w kontakcie z klientem
R19AZhUwAC9TY Źródło: StockSnap, Koszyk z pieczywem, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.