Piekarz, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:

  • w pomieszczeniach zamkniętych 

    RtYyUKpyHgm6G
    Źródło: Isaac Smith, Otwarte pomieszczenie piekarni, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w dużych zakładach

    RsGWuDmXOX6Q3
    Źródło: vitesca, Piekarnia przemysłowa, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w małych piekarniach, gdzie praca jest bardziej różnorodna

    R11zTdOPpkTgv
    Źródło: Miti, Witryna piekarni, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • samodzielnie lub w zespole

    R1R8YB0z17AB8
    Źródło: Luís Baños, Wypiek chleba, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • wykorzystując specjalistyczne maszyny, urządzenia oraz przyrządy

    RxBUJGL76WoW2
    Źródło: GroMar Sp. z o. o., Mikser przemysłowy, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w pozycji stojącej lub dostosowanej do warunków

    R1EijL5rmAAIy
    Źródło: Vaibhav Jadhav, Formowanie ciasta, dostępny w internecie: www.unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym

    R1aJkmpgSR1cK
    Źródło: GroMar Sp. z o. o., Czas pracy, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w kontakcie z klientem

    R19AZhUwAC9TY
    Źródło: StockSnap, Koszyk z pieczywem, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.