HGT.01. Wykonywanie usług kelnerskich
HGT.01.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.01.2. Podstawy gastronomii
HGT.01.3. Podstawy technologii i sporządzanie potraw i napojów w części handlowousługowej zakładu gastronomicznego
HGT.01.4. Obsługiwanie gości
HGT.01.5. Podstawy miksologii
HGT.01.6. Rozliczanie usług kelnerskich
HGT.01.7. Język obcy zawodowy
HGT.01.8. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
HGT.02.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.02.2. Podstawy żywienia i gastronomii
HGT.02.3. Przyjmowanie i magazynowanie żywności
HGT.02.4. Przygotowanie dań
HGT.02.5. Wydawanie dań
HGT.02.6. Język obcy zawodowy
HGT.02.7. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
HGT.03.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.03.2. Podstawy hotelarstwa
HGT.03.3. Utrzymywanie czystości i porządku w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
HGT.03.4. Przygotowywanie i podawanie śniadań
HGT.03.5. Organizowanie usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
HGT.03.6. Język obcy zawodowy
HGT.03.7. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.04. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne
HGT.04.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.04.2. Wykonywanie czynności porządkowych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne
HGT.04.3. Wykonywanie prac pomocniczych podczas przygotowania potraw i napojów bezalkoholowych
HGT.04.4. Przygotowanie dań warzywnych, owocowych, mięsnych, rybnych i mącznych
HGT.04.5. Wykonywanie prac pomocniczych związanych z obsługą gości
HGT.04.6. Język obcy zawodowy
HGT.04.7. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.05. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi hotelarskie
HGT.05.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.05.2. Utrzymywanie czystości i porządku w części pobytowej obiektu świadczącego usługi hotelarskie
HGT.05.3. Utrzymywanie czystości i porządku w części ogólnodostępnej obiektu świadczącego usługi hotelarskie
HGT.05.4. Wykonywanie prac pomocniczych w otoczeniu obiektu świadczącego usługi hotelarskie
HGT.05.5. Wykonywanie prac związanych z pielęgnacją roślin i terenów zielonych należących do obiektu świadczącego usługi hotelarskie
HGT.05.6. Język obcy zawodowy
HGT.05.7. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.06. Realizacja usług w recepcji
HGT.06.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.06.2. Podstawy hotelarstwa
HGT.06.3. Rezerwacja usług hotelarskich
HGT.06.4. Obsługa gości w recepcji
HGT.06.5. Język obcy zawodowy
HGT.06.6. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.06.7. Organizacja pracy małych zespołów
HGT.07. Przygotowanie imprez i usług turystycznych
HGT.07.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.07.2. Podstawy turystyki
HGT.07.3. Projektowanie imprez i dobór usług turystycznych
HGT.07.4. Kalkulowanie kosztów imprez i usług turystycznych
HGT.07.5. Rezerwacja usług i imprez turystycznych
HGT.07.6. Język obcy zawodowy
HGT.07.7. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.07.8. Organizacja pracy małych zespołów
HGT.08. Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych
HGT.08.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.08.2. Podstawy turystyki
HGT.08.3. Organizowanie informacji turystycznej
HGT.08.4. Sprzedaż imprez i usług turystycznych
HGT.08.5. Realizacja imprez i usług turystycznych
HGT.08.6. Rozliczanie imprez i usług turystycznych
HGT.08.7. Język obcy zawodowy
HGT.08.8. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.08.9. Organizacja pracy małych zespołów
HGT.09. Prowadzenie działalności turystycznej na obszarach wiejskich
HGT.09.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.09.2. Podstawy turystyki na obszarach wiejskich
HGT.09.3. Przygotowanie i sprzedaż imprez i usług turystycznych
HGT.09.4. Realizowanie imprez i usług turystycznych
HGT.09.5. Rozliczanie imprez i usług turystycznych
HGT.09.6. Język obcy zawodowy
HGT.09.7. Kompetencje personalne i społecznej
HGT.09.8. Organizacja pracy małych zespołów
HGT.10. Prowadzenie gospodarstwa agroturystycznego
HGT.10.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.10.2. Podstawy turystyki na obszarach wiejskich
HGT.10.3. Prowadzenie produkcji w gospodarstwie rolnym
HGT.10.4. Dostosowanie gospodarstwa rolnego do działalności agroturystycznej
HGT.10.5. Obsługiwanie klienta w gospodarstwie agroturystycznym
HGT.10.6. Język obcy zawodowy
HGT.10.7. Kompetencje personalne i społecznej
HGT.10.8. Organizacja pracy małych zespołów
HGT.11. Organizacja usług gastronomicznych
HGT.11.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.11.2. Podstawy gastronomii
HGT.11.3. Planowanie usług gastronomicznych
HGT.11.4. Organizowanie usług gastronomicznych
HGT.11.5. Rozliczanie usług gastronomicznych
HGT.11.6. Język obcy zawodowy
HGT.11.7. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.11.8. Organizacja pracy małych zespołów
HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
HGT.12.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
HGT.12.2. Podstawy żywienia i gastronomii
HGT.12.3. Planowanie żywienia
HGT.12.4. Organizowanie produkcji gastronomicznej
HGT.12.5. Prowadzenie usług gastronomicznych
HGT.12.6. Język obcy zawodowy
HGT.12.7. Kompetencje personalne i społeczne
HGT.12.8. Organizacja pracy małych zespołów