OGR.01. Wykonywanie kompozycji florystycznych
OGR.01.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
OGR.01.2. Podstawy florystyki
OGR.01.3. Planowanie kompozycji i dekoracji roślinnych
OGR.01.4. Przygotowanie materiałów florystycznych i wykonywanie kompozycji
OGR.01.5. Przygotowanie do sprzedaży roślin, wyrobów i materiałów florystycznych
OGR.01.6. Język obcy zawodowy
OGR.01.7. Kompetencje personalne i społeczne
OGR.01.8. Organizacja pracy małych zespołów
OGR.02. Zakładanie i prowadzenie upraw ogrodniczych
OGR.02.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
OGR.02.2. Podstawy ogrodnictwa
OGR.02.3. Prowadzenie produkcji sadowniczej
OGR.02.4. Prowadzenie produkcji warzywnej
OGR.02.5. Prowadzenie produkcji roślin ozdobnych
OGR.02.6. Eksploatacja środków technicznych stosowanych w ogrodnictwie
OGR.02.7. Dobieranie metod i środków ochrony roślin zgodnie z zasadami integrowanej ochrony roślin
OGR.02.8. Język obcy zawodowy
OGR.02.9. Kompetencje personalne i społeczne
OGR.03. Projektowanie, urządzanie i pielęgnacja roślinnych obiektów architektury krajobrazu
OGR.03.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
OGR.03.2. Podstawy architektury krajobrazu
OGR.03.3. Dobieranie roślin do urządzania obiektów architektury krajobrazu
OGR.03.4. Opracowanie projektów roślinnych w obiektach architektury krajobrazu
OGR.03.5. Urządzanie i pielęgnowanie roślinnych obiektów architektury krajobrazu
OGR.03.6. Dobieranie metod i środków ochrony roślin zgodnie z zasadami integrowanej ochrony roślin
OGR.03.7. Język obcy zawodowy
OGR.03.8. Kompetencje personalne i społeczne
OGR.03.9. Organizacja pracy małych zespołów
OGR.04. Organizacja prac związanych z budową oraz konserwacją obiektów małej architektury krajobrazu
OGR.04.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
OGR.04.2. Podstawy architektury krajobrazu
OGR.04.3. Dobieranie obiektów małej architektury krajobrazu do terenów zieleni
OGR.04.4. Opracowanie projektów obiektów małej architektury krajobrazu
OGR.04.5. Budowanie i konserwacja obiektów małej architektury krajobrazu
OGR.04.6. Język obcy zawodowy
OGR.04.7. Kompetencje personalne i społeczne
OGR.04.8. Organizacja pracy małych zespołów
OGR.05. Planowanie i organizacja prac ogrodniczych
OGR.05.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
OGR.05.2. Podstawy ogrodnictwa
OGR.05.3. Planowanie i organizowanie prac związanych z uprawą roślin sadowniczych i szkółkarskich
OGR.05.4. Planowanie i organizowanie prac związanych z uprawą roślin warzywnych
OGR.05.5. Planowanie i organizowanie prac związanych z uprawą roślin ozdobnych
OGR.05.6. Język obcy zawodowy
OGR.05.7. Kompetencje personalne i społeczne
OGR.05.8. Organizacja pracy małych zespołów