RYB.01. Wykonywanie prac rybackich w akwakulturze oraz rybackie użytkowanie wód śródlądowych
RYB.01.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
RYB.01.2. Podstawy rybactwa śródlądowego
RYB.01.3. Prowadzenie gospodarstwa w akwakulturze
RYB.01.4. Użytkowanie rybackie wód śródlądowych
RYB.01.5. Prowadzenie prac rybackich z zastosowaniem sprzętu, maszyn i urządzeń rybackich
RYB.01.6. Wykonywanie, naprawa i konserwacja sprzętu sieciowego i budowli rybackich
RYB.01.7. Język obcy zawodowy
RYB.01.8. Kompetencje personalne i społeczne
RYB.02. Organizacja prac rybackich w akwakulturze i w rybackim użytkowaniu wód śródlądowych
RYB.02.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
RYB.02.2. Podstawy rybactwa śródlądowego
RYB.02.3. Planowanie i organizowanie produkcji ryb i innych organizmów wodnych w akwakulturze
RYB.02.4. Planowanie i organizowanie rybackiego użytkowania wód śródlądowych
RYB.02.5. Planowanie i organizowanie profilaktyki oraz leczenia ryb i innych organizmów wodnych
RYB.02.6. Organizowanie i nadzorowanie prac związanych ze wstępnym przetwórstwem i sprzedażą ryb i innych organizmów wodnych
RYB.02.7. Organizowanie i prowadzenie łowisk wędkarskich
RYB.02.8. Język obcy zawodowy
RYB.02.9. Kompetencje personalne i społeczne
RYB.02.10. Organizacja pracy małych zespołów
RYB.03. Pełnienie wachty morskiej i portowej na statku rybackim
RYB.03.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy
RYB.03.2. Podstawy nawigacji morskiej
RYB.03.3. Nawigacja i planowanie podróży
RYB.03.4. Prowadzenie akcji ratowniczych i ratunkowych na morzu
RYB.03.5. Dbałość o statek i opieka nad ludźmi
RYB.03.6. Eksploatacja statku rybackiego
RYB.03.7. Język obcy zawodowy
RYB.03.8. Kompetencje personalne i społeczne
RYB.03.9. Organizacja pracy małych zespołów