RYB.01.1.
Bezpieczeństwo i higiena pracy
RYB.01.2.
Podstawy rybactwa śródlądowego
RYB.01.3.
Prowadzenie gospodarstwa w akwakulturze
RYB.01.4.
Użytkowanie rybackie wód śródlądowych
RYB.01.5.
Prowadzenie prac rybackich z zastosowaniem sprzętu, maszyn i urządzeń rybackich
RYB.01.6.
Wykonywanie, naprawa i konserwacja sprzętu sieciowego i budowli rybackich
RYB.01.7.
Język obcy zawodowy
RYB.01.8.
Kompetencje personalne i społeczne
RYB.02.1.
Bezpieczeństwo i higiena pracy
RYB.02.2.
Podstawy rybactwa śródlądowego
RYB.02.3.
Planowanie i organizowanie produkcji ryb i innych organizmów wodnych w akwakulturze
RYB.02.4.
Planowanie i organizowanie rybackiego użytkowania wód śródlądowych
RYB.02.5.
Planowanie i organizowanie profilaktyki oraz leczenia ryb i innych organizmów wodnych
RYB.02.6.
Organizowanie i nadzorowanie prac związanych ze wstępnym przetwórstwem i sprzedażą ryb i innych organizmów wodnych
RYB.02.7.
Organizowanie i prowadzenie łowisk wędkarskich
RYB.02.8.
Język obcy zawodowy
RYB.02.9.
Kompetencje personalne i społeczne
RYB.02.10.
Organizacja pracy małych zespołów
RYB.03.1.
Bezpieczeństwo i higiena pracy
RYB.03.2.
Podstawy nawigacji morskiej
RYB.03.3.
Nawigacja i planowanie podróży
RYB.03.4.
Prowadzenie akcji ratowniczych i ratunkowych na morzu
RYB.03.5.
Dbałość o statek i opieka nad ludźmi
RYB.03.6.
Eksploatacja statku rybackiego
RYB.03.7.
Język obcy zawodowy
RYB.03.8.
Kompetencje personalne i społeczne
RYB.03.9.
Organizacja pracy małych zespołów