Netografia i bibliografia
Netografia
Źródło: Strona internetowa Cukiernictwo i piekarstwo, http://cukiernictwoipiekarstwo.pl [dostęp 27.07.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Mistrz Branży, http://mistrzbranzy.pl [dostęp 27.07.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Piekarnie i cukiernie, http://www.piekarnie.pl [dostęp 27.07.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Przegląd Piekarski i Cukierniczy, http://ppic.pl [dostęp 27.07.2021 r.].
Bibliografia
Książki:
Zygmunt Ambroziak, Produkcja piekarsko‑ciastkarska, cz. 2, WSiP, Warszawa 2012.
Ewa Giemza, Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich, WSiP, Warszawa 2016.
Ewa Jatczak, Wytwarzanie pieczywa cukierniczego trwałego 741[01].Z3.02. Poradnik dla ucznia, Instytut Technologii Eksploatacji, PIB, Radom 2007.
Magdalena Kaźmierczak, Technologie produkcji cukierniczej, cz. 1, WSiP, Warszawa 2013.
Magdalena Kaźmierczak, Technologie produkcji cukierniczej, cz. 2, WSiP, Warszawa 2013.
Magdalena Kaźmierczak, Pracownia produkcji cukierniczej. Kwalifikacja, tom 4, WSiP, Warszawa 2016.
Katarzyna Kocierz, Technika w produkcji cukierniczej, tom 1, WSiP, Warszawa 2017.
Szymon Konkol, Technologia ciastkarska, tom 4.
Wydawnictwa ciągłe:
„Cukiernictwo i Piekarstwo”, Wydawnictwo Elamed, Katowice.
„Mistrz branży”, Wydawnictwo Grupa 69, Katowice.
„Przegląd Piekarski i Cukierniczy”, Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA‑NOT Sp. z o.o., Warszawa.