Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
E-materiały do kształcenia zawodowego

Produkcja ciasta i wyrobów obgotowywanych

SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych - Cukiernik 751201 i Technik technologii żywności 344403

Netografia i bibliografia

Netografia

  • N1 Źródło: Strona internetowa Cukiernictwo i piekarstwo, http://cukiernictwoipiekarstwo.pl [dostęp 27.07.2021 r.].

  • N2 Źródło: Strona internetowa Mistrz Branży, http://mistrzbranzy.pl [dostęp 27.07.2021 r.].

  • N3 Źródło: Strona internetowa Piekarnie i cukiernie, http://www.piekarnie.pl [dostęp 27.07.2021 r.].

  • N4 Źródło: Strona internetowa Przegląd Piekarski i Cukierniczy, http://ppic.pl [dostęp 27.07.2021 r.].

Bibliografia

Książki:

  • Zygmunt Ambroziak, Produkcja piekarsko‑ciastkarska, cz. 2, WSiP, Warszawa 2012.

  • Ewa Giemza, Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich, WSiP, Warszawa 2016.

  • Ewa Jatczak, Wytwarzanie pieczywa cukierniczego trwałego 741[01].Z3.02. Poradnik dla ucznia, Instytut Technologii Eksploatacji, PIB, Radom 2007.

  • Magdalena Kaźmierczak, Technologie produkcji cukierniczej, cz. 1, WSiP, Warszawa 2013.

  • Magdalena Kaźmierczak, Technologie produkcji cukierniczej, cz. 2, WSiP, Warszawa 2013.

  • Magdalena Kaźmierczak, Pracownia produkcji cukierniczej. Kwalifikacja, tom 4, WSiP, Warszawa 2016.

  • Katarzyna Kocierz, Technika w produkcji cukierniczej, tom 1, WSiP, Warszawa 2017.

  • Szymon Konkol, Technologia ciastkarska, tom 4.

Wydawnictwa ciągłe:

  • „Cukiernictwo i Piekarstwo”, Wydawnictwo Elamed, Katowice.

  • „Mistrz branży”, Wydawnictwo Grupa 69, Katowice.

  • „Przegląd Piekarski i Cukierniczy”, Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA‑NOT Sp. z o.o., Warszawa.