1Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych10780To prawidłowe odpowiedzi. Znasz zasady produkcji produktów spożywczych.To nie są dobre odpowiedzi. Zapoznaj się z e‑bookiem i spróbuj raz jeszcze.
Test
Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych
Liczba pytań:
10
Limit czasu:
7 min
Pozostało prób:
1/1
Twój ostatni wynik:
-
Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych
Pytanie
1/10
Pozostało czasu
0:00
Twój ostatni wynik
-
W źle wietrzonych pryzmach ziemniaków, wysoka temperatura i wilgotność względna powietrza, a także wzrost stężenia CO2 w atmosferze mogą spowodować w przechowywanych bilwach rozwój:
Rolnik prowadzący sprzedaż bezpośrednią wytworzonej żywności pochodzenia roślinnego ma obowiązek zarejestrować działalność w:
Produktami ubocznymi przemysłu cukrowniczego, stosowanymi jako pasze energetyczne w żywieniu bydła są:
Do zbioru podsuszonej zielonki formowanej w bele prostopadłościenne stosuje się:
Rolnik ryczałtowy przy sprzedaży podatnikowi VAT, wytworzonych produktów pochodzenia roślinnego, ma obowiązek:
Owijarka bel służy do:
Przedstawione logo umieszczone na etykiecie opakowania ziemniaków oznacza, że:
Przedstawione logo umieszczone na etykiecie opakowania ziemniaków oznacza, że:
Powierzchnia zbiornika chłodzącego, która wchodzi w bezpośredni kontakt z mlekiem pochodzącym z udoju, powinna być wykonana:
Zaznacz wszystkie poprawne odpowiedzi. Jajo kurze konsumpcyjne nie różni się od jaja wylęgowego:
Prawidłową wysokość ogłowienia buraków cukrowych przeznaczonych do sprzedaży przedstawia ilustracja numer:
Prawidłową wysokość ogłowienia buraków cukrowych przeznaczonych do sprzedaży przedstawia ilustracja numer:
Źródło: www.testy.egzaminzawodowy.info, tylko do użytku edukacyjnego.
Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych780To prawidłowe odpowiedzi. Znasz zasady produkcji produktów spożywczych.To nie są dobre odpowiedzi. Zapoznaj się z e‑bookiem i spróbuj raz jeszcze.
Test
Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych
Liczba pytań:
7
Limit czasu:
min
Pozostało prób:
1/1
Twój ostatni wynik:
-
Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych
Pytanie
1/7
Pozostało czasu
0:00
Twój ostatni wynik
-
Ćwiczenie 3. Produkcja pieczywa
Uporządkuj elementy
Ćwiczenie 3. Produkcja pieczywa
RmLpvPX6OwR2t
Uporządkuj etapy produkcji pieczywa żytniego.
Uporządkuj etapy produkcji pieczywa żytniego.
Ćwiczenie 4. Surowce dla przemysłu
Grupuj elementy
Ćwiczenie 4. Surowce dla przemysłu
R1eyv8KG5rAt2
Dopasuj warzywa do grup, do których należą.
Dopasuj warzywa do grup, do których należą.
Ćwiczenie 5. Przetwórstwo ziemniaków
Jednokrotny wybór
Ćwiczenie 5. Przetwórstwo ziemniaków
R3wtb7x79G3aN
Największą zawartość skrobi powinny mieć ziemniaki przeznaczone do produkcji:
Ćwiczenie 7. Produkcja piwa
Wstaw tekst na ilustrację
Ćwiczenie 7. Produkcja piwa
R1DFUigyFRuEI
Uzupełnij schemat procesu technologicznego w produkcji piwa.
Uzupełnij schemat procesu technologicznego w produkcji piwa.
Źródło: Anna Jasnos, zpe.gov.pl, licencja: CC BY 3.0.
R5wWMW0HtOdOa
Ćwiczenie 8. Drożdze piekarskie
Wstaw w tekst
Ćwiczenie 8. Drożdze piekarskie
RRph80q8tj5GJ
Uzupełnij tekst o drożdżach.
Uzupełnij tekst o drożdżach.
Ćwiczenie 9. Produkcja oleju
Połącz w pary
Ćwiczenie 9. Produkcja oleju
RGIbp6PngbivS
Połącz pojęcie z procesu przetwarzania nasion oleistych z jego wyjaśnieniem.
Połącz pojęcie z procesu przetwarzania nasion oleistych z jego wyjaśnieniem.