Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Pobierz materiał do EPUB Pobierz materiał do MOBI Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
1

Bezpieczeństwo i higiena pracy w skrócie nazywa się BHP (czytaj behape).
BHP to zasady jak bezpiecznie i higienicznie wykonywać pracę.
Każda osoba, która robi posiłki musi dbać o bezpieczeństwo i higienę pracy.

1
RKVladqpgd4ZT
1

Posiłki trzeba zawsze przygotowywać w czystym miejscu.
Powinny znajdować się tam sprzęty i przybory kuchenne. Na przykład:
– czajnik
– garnki
– patelnie.

1
R12IGds5KMAq9
1

Najważniejsze zasady BHP mówią jak:
– bezpiecznie gotować
– używać ostrych narzędzi
– korzystać z urządzeń elektrycznych,       takich jak czajnik, mikrofalówka
– odpowiednio ubrać się w pracy.

1
RCOj8Qvehckaf