Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Pobierz materiał do EPUB Pobierz materiał do MOBI Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
1

Przed rozpoczęciem pracy w kuchni dokładnie umyj ręce mydłem.
Wytrzyj ręce suchym ręcznikiem.

1
ROu4QGxQPRGGT
1

Załóż fartuch ochronny.
Wtedy nie pobrudzisz swojego ubrania.

1
RaNxfuBdiqEZb
1

Załóż na głowę czepek lub chustkę. Wtedy włosy nie będą wpadać
do jedzenia.

1
R1Tai6iFOw6PC
1

Przed pracą w kuchni obetnij paznokcie. Nie maluj paznokci.

1
RFMheHhEdWn5M
1

Zdejmij pierścionki i bransoletki. Schowaj je do kieszeni.
Wtedy podczas pracy nie wpadną
do przygotowywanych potraw.

1
R1deelU8XmBG3
1

Podczas pracy w kuchni nie żuj gumy i nie pal papierosów.
Papierosy można palić tylko w wyznaczonych miejscach.

1
R11Q3ViN4LhnR
1

Zawsze używaj czystych naczyń i urządzeń.

1
RK8BrfovQ3ulw
1

Bądź ostrożny podczas krojenia.
Wtedy się nie skaleczysz.

1
Rd9zy9fymzx8G
1

Używaj rękawic kuchennych,
żeby podnosić pokrywkę garnka.
Para jest bardzo gorąca.
Może cię poparzyć.

1
Rgby46VOUhBW4
1

Gorące potrawy w garnkach przenoś tylko w rękawicach kuchennych.

1
R1QCfApr27x19
1

Ostrożnie wyjmuj ciasto lub pieczeń z piekarnika. Możesz się poparzyć. Najlepiej załóż rękawice.

1
RSiaSmiBUdtso
1

Myj ręce po każdej wizycie w toalecie. Pamiętaj o tym w czasie pracy w kuchni. Przestrzegasz w ten sposób zasad higieny.

1
Re6trCA2SZkBW