Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Pobierz materiał do EPUB Pobierz materiał do MOBI Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
1

Przed przygotowaniem potrawy wytrzyj stół czystą ścierką.
Przygotuj potrzebne składniki.
Połóż składniki na czystym stole.

1
Rmse7IDzoUUfH
1

Bądź ostrożny kiedy:
– kroisz produkty nożem
– używasz miksera
– używasz tarki do warzyw.

1
Rx18oaX5utLMU
1

Kiedy podnosisz ogrzane naczynia używaj rękawic kuchennych.

1
RjD5atwn5hbWc
1

Bądź ostrożny kiedy otwierasz gorący piekarnik.
Gorące powietrze może cię poparzyć.

1
RLI79npsJa2Sy
1

Kiedy gotujesz lub smażysz, cały czas pilnuj potraw. Mogą się przypalić.

1
R1XXOLtWMVybo
1

Potrawy zawsze próbuj czystą łyżką.
Po użyciu odłóż ją do zlewu.
W ten sposób chronisz siebie i innych przed wieloma chorobami.

1
R1bjE5n1M2CCj