Przygotowanie potraw
1
Przed przygotowaniem potrawy wytrzyj stół czystą ścierką.
Przygotuj potrzebne składniki.
Połóż składniki na czystym stole.
1Rmse7IDzoUUfH
1
Bądź ostrożny kiedy:
– kroisz produkty nożem
– używasz miksera
– używasz tarki do warzyw.
1Rx18oaX5utLMU
1
Kiedy podnosisz ogrzane naczynia używaj rękawic kuchennych.
1RjD5atwn5hbWc
1
Bądź ostrożny kiedy otwierasz gorący piekarnik.
Gorące powietrze może cię poparzyć.
1RLI79npsJa2Sy
1
Kiedy gotujesz lub smażysz, cały czas pilnuj potraw. Mogą się przypalić.
1R1XXOLtWMVybo
1
Potrawy zawsze próbuj czystą łyżką.
Po użyciu odłóż ją do zlewu.
W ten sposób chronisz siebie i innych przed wieloma chorobami.
1R1bjE5n1M2CCj