BHP
Na stanowisku technika żywienia i usług gastronomicznych stosuje się środki ochrony:
odzież robocza (bluza, spodnie, zapaska, czepek/czapka kucharska (zakrywająca włosy), buty (antypoślizgowe z zakrytymi noskami)),
rękawice ochronne termoodporne,
rękawice ochronne antyprzecięciowe,
apteczka.
Ilustracja interaktywna przedstawia środki ochrony stosowane na stanowisku technika żywienia i usług gastronomicznych. Widoczne są środki ochrony, takie jak: bluza, buty antypoślizgowe, rękawice ochronne termoodporne, środki gaśnicze, apteczka, czapka kucharska, rękawice ochronne antyprzecięciowe oraz znaki bezpieczeństwa i alarmów. Na ilustracji znajduje się osiem punktów interaktywnych. Po kliknięciu punktu pojawia się ramka z podpisem i tekstem.
Bluza.
Podstawowe ubranie kucharza.Buty antypoślizgowe.
Obuwie z podeszwą antypoślizgową.Rękawice ochronne termoodporne.
Chronią dłonie przed oparzeniamiŚrodki gaśnicze.
Służą do gaszenia pożarów.Apteczka.
Zawsze powinna znajdować się w pobliżu miejsca pracy w razie wystąpienia wypadku.Czapka kucharska.
Nakrycie głowy kucharza.Rękawice ochronne antyprzecięciowe.
Chronią dłonie przed urazami i skaleczeniami.Znaki bezpieczeństwa i alarmów.
Ułatwiają organizację ewakuacji.