Ilustracja interaktywna
bg‑azure
Indica quali dei prodotti presentati nel volantino sono tipicamente italiani.
Wskaż, które z produktów przedstawionych w broszurze są typowo włoskie.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, grafika na podstawie: Pexels.com, Unsplash.com, Pixabay.com, Wikipedia.org (Paoletta S.), Freepik.com (Freepik, jcomp), licencja: CC BY-SA 3.0.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, grafika na podstawie: Pixabay.com, Wikipedia.org (phototram, Brush Parisi, André Karwath, Kiliweb, Hans Hillewaert), Freepik.com (Topntp26, Azerbaijan_Stockers), licencja: CC BY-SA 4.0.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, grafika na podstawie: Unsplash.com, Pixabay.com, licencja: CC BY 3.0.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, grafika na podstawie: Pexels.com, Unsplash.com, Pixabay.com, Freepik.com (Bublikhaus), Flaticon.com (Freepik), licencja: CC BY-SA 3.0.
Attività 1
Abbina le foto con ai nomi dei prodotti.
Połącz zdjęcia z nazwami produktów.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, grafiki na podstawie: Pexels.com, Unsplash.com, Pixabay.com, licencja: CC BY-SA 3.0.
Abbina le nomi dei prodotti.
Połącz nazwy produktów.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, licencja: CC BY-SA 3.0.
Attività 2
Ordina le parole in quattro categorie: salumi, carne, pesce, formaggi.
Przyporządkuj słowa do czterech kategorii: wędliny, mięso, ryby, sery.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, licencja: CC BY-SA 3.0.
Attività 3
Ordina le parole in due categorie: prodotti dolci e prodotti salati.
Przyporządkuj słowa do dwóch kategorii: produkty słodkie i produkty słone.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, licencja: CC BY-SA 3.0.
Attività 4
Abbina le parole alle abbreviazioni corrispondenti.
Połącz słowa z odpowiednimi skrótami.
Źródło: Zespół autorski Politechniki Łódzkiej i Uniwersytetu Łódzkiego, licencja: CC BY-SA 3.0.