Czym jest kwalifikacja zawodowa?

To określony zestaw efektów uczenia się – zgodnych z ustalonymi standardami – których osiągnięcie zostało formalnie potwierdzone przez upoważnioną instytucję.

W zawodzie technik technologii żywności wyodrębniono sześć kwalifikacji.

R1QNvEFQlSm1I
Źródło: GroMar Sp. z o.o., Kwalifikacje zawodowe, licencja: CC BY 3.0.

Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero jeden kropka

Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów cukierniczych

Poziom P R K: trzy

Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero dwa kropka

Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń

Poziom P R K: trzy

Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero trzy kropka

Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów piekarskich

Poziom P R K: trzy

Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero cztery kropka

Nazwa kwalifikacji: Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych

Poziom P R K: trzy

Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero pięć kropka

Nazwa kwalifikacji: Obróbka ryb i produkcja przetworów rybnych

Poziom P R K: trzy

Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero siedem kropka

Nazwa kwalifikacji: Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

Poziom P R K: cztery