Kwalifikacje w zawodzie
Czym jest kwalifikacja zawodowa?
To określony zestaw efektów uczenia się – zgodnych z ustalonymi standardami – których osiągnięcie zostało formalnie potwierdzone przez upoważnioną instytucję.
W zawodzie technik technologii żywności wyodrębniono sześć kwalifikacji.
Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero jeden kropka
Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów cukierniczych
Poziom P R K: trzy
Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero dwa kropka
Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
Poziom P R K: trzy
Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero trzy kropka
Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów piekarskich
Poziom P R K: trzy
Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero cztery kropka
Nazwa kwalifikacji: Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
Poziom P R K: trzy
Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero pięć kropka
Nazwa kwalifikacji: Obróbka ryb i produkcja przetworów rybnych
Poziom P R K: trzy
Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero siedem kropka
Nazwa kwalifikacji: Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
Poziom P R K: cztery