Czym jest kwalifikacja zawodowa? To określony zestaw efektów uczenia się – zgodnych z ustalonymi standardami – których osiągnięcie zostało formalnie potwierdzone przez upoważnioną instytucję.
W zawodzie technik technologii żywienia wyodrębnione są dwie kwalifikacje.
Ry3muXkByPFGK 1. Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero jeden kropka
Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów cukierniczych
Poziom P R K: trzy
2. Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero dwa kropka
Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
Poziom P R K: trzy
3.Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero trzy kropka
Nazwa kwalifikacji: Produkcja wyrobów piekarskich
Poziom P R K: trzy
4. Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero cztery kropka
Nazwa kwalifikacji: Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych
Poziom P R K: trzy
5. Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero pięć kropka
Nazwa kwalifikacji: Obróbka ryb i produkcja przetworów rybnych
Poziom P R K: trzy
6. Oznaczenie kwalifikacji: S P C kropka zero siedem kropka
Nazwa kwalifikacji: Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
Poziom P R K: cztery
Źródło: GroMar Sp. z o.o., Kwalifikacje zawodowe , licencja: CC BY-SA 3.0.