Narzędzia
Pracownik pomocniczy gastronomii w swojej pracy wykorzystuje różnorodne narzędzia i urządzenia.
Galeria przedstawia różnorodne narzędzia i urządzenia wykorzystywane w pracy pracownika pomocniczego gastronomii.
Ilustracja pierwsza przedstawia stoły produkcyjne ze stali nierdzewnej. Na zdjęciu widoczna jest kobieta wycierająca stalowy stół przy użyciu ścierki.
Ilustracja druga przedstawia trzony kuchenne. Trzon przedstawiony na zdjęciu posiada sześć palników, do każdego z nich przyporządkowana jest gałka umożliwiająca jego włączenie oraz zmianę wielkości płomienia. Palniki umieszczone są na metalowej konstrukcji.
Ilustracja trzecia przedstawia zestawy garnków i innych naczyń kuchennych. Na zdjęciu pokazane zostały metolowe coolery na lód wraz ze szczypcami, talerze, filiżanki oraz sosjerki.
Ilustracja czwarta przedstawia zestaw noży kuchennych. Na grafice widocznych jest osiem noży o różnych rozmiarach i kształtach przymocowanych do metalowego wieszaka magnetycznego.
Ilustracja piąta przedstawia wagę kuchenną. Waga umiejscowiona jest na stalowym blacie, a na niej umieszczona została miska. Waga posiada cyfrowy wyświetlacz oraz cztery przyciski umożliwiające jej włączenie, wytarowanie oraz ustawienie odpowiedniej jednostki miary.
Ilustracja szósta przedstawia deskę do krojenia. Na pokazana została osoba krojąca ser, który umieszczony jest na desce do krojenia w kolorze zielonym.
Ilustracja siódma przedstawia łopatki. Na zdjęciu pokazane zostało pięć rodzajów łopatek między innymi chochelka czy łyżka do makaronu. Łopatki są wykonane z plastiku i mają czarny kolor.
Ilustracja ósma przedstawia frytownicę do smażenia. Na zdjęciu widoczny jest kosz z rączką, który po napełnieniu go produktem przeznaczonym do smażenia zostaje umieszczony w zbiorniku z tłuszczem.
Ilustracja dziewiąta przedstawia kuchenkę mikrofalową. Na zdjęciu widoczna jest kuchenka wykonana ze stali, posiada ona drzwiczki oraz cyfrowy wyświetlacz umożliwiający wprowadzenie odpowiednich ustawień dotyczących grzania produktu.
Ilustracja dziesiąta przedstawia patelnię. Patelnia składa się z rączki i oraz naczynia wykonanego z metalu, na którym umieszcza się produkty przeznaczone do smażenia.