Warunki pracy
Pracownik pomocniczy gastronomii, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:
w pomieszczeniach kuchennych – w pomieszczeniach tych często panuje wysoka temperatura powietrza, jak również duża wilgotność powietrza,
RTQTYVlFcmPUm Źródło: 12019, Lepienie pierożków w kuchni, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.samodzielnie lub w zespole,
RKVlFO9x0DRL3 Źródło: tirachard, Pracownik pomocniczy gastronomii, dostępny w internecie: www.freepik.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w większości w pozycji stojącej,
R1PhlDloBtnME Źródło: StockSnap, Kuchnia, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym,
Rgd5Gu2bAsWRv Źródło: GroMar Sp. z o.o., Czas pracy, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl. Obrazy: pixabay.com, pexels.com, unsplash.com.wykorzystując specjalistyczne urządzenia mechaniczne i elektryczne,
R18MvCCzuRpeh Źródło: GroMar Sp. z o.o., Frytkownica, licencja: CC BY-SA 3.0.w środowisku narażonym na hałas.
R1YKXZ8mUQ6Ef Źródło: freepik, Wsypywanie ziaren kawy, dostępny w internecie: www.freepik.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.