Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego w swojej pracy wykorzystuje różnorodne narzędzia i przyrządy.

Galeria przedstawia urządzenia używane w pracy operatora maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego. W galerii jest osiem zdjęć.

Zdjęcie pierwsze, podpisane Waga platformowa. Na zdjęciu widać wagę platformową. Składa się z podstawki na czterech nóżkach i długiej pionowej rury, na której górze zamontowany jest wyświetlacz.

Zdjęcie drugie, podpisane Termometr z sondą. Na zdjęciu widać metalowy dzbanek, do którego wsadzony jest termometr z sondą. Termometr zbudowany jest z czarnej rączki z wyświetlaczem i przyciskami oraz długiej wąskiej metalowej sondy.

Zdjęcie trzecie, podpisane Refraktor. Na zdjęciu widoczny jest mikroskop refrakcyjny. Na pierwszym planie widać plastikową szybę, w której wywiercono otwory na dwa obiektywy urządzenia. Za szybą widoczne są pozostałe części mikroskopu.

Zdjęcie czwarte, podpisane Sortownik do ziemniaków. Na zdjęciu widoczny jest sortownik do ziemniaków. Widać taśmociąg, a na nim nieumyte ziemniaki, które spadają do kontenera podstawionego pod urządzenie.

Zdjęcie piąte, podpisane Przesiewacz wibracyjny. Na zdjęciu widać przesiewacz wibracyjny. Wyglądem przypomina duże sito. Znajdują się w nim ziarna kawy.

Zdjęcie szóste, podpisane Automatyczna linia do produkcji bułek i bagietek. Na zdjęciu widać mężczyznę obsługującego automatyczną linię do produkcji bułek i bagietek. Na taśmociągu, zakończonym wałkiem, widoczne jest surowe ciasto.

Zdjęcie siódme, podpisane Linia do produkcji koncentratów z jabłek. Na zdjęciu widać linię do produkcji koncentratów z jabłek. Na taśmociągu widoczne są jabłka. Stoją przy nich pracownicy.

Zdjęcie ósme, podpisane Kocioł warzelny do produkcji piwa. Na zdjęciu widoczny jest duży kocioł warzelny do produkcji piwa. Składa się z dużego bębna, komina i różnych metalowych rurek i zaworów. Kocioł stoi na czterech wysokich nogach.