Dobór urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących
HGT.04. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne - Pracownik pomocniczy gastronomii 941203
Netografia i bibliografia
Netografia:
Źródło: Strona internetowa Robin. Wyposażamy od 1992 roku, różne urządzenia, sprzęty i akcesoria używane w gastronomii, https://robin.pl/ [dostęp 20.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Konesso. Kawy Herbaty Ekspresy, Serwis oferujący ekspresy do kawy dla gastronomii, https://www.konesso.pl/pol_m_Ekspresy-do-kawy_Przeznaczenie_Do-gastronomii-4045.html [dostęp 20.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Wyposażenie gastronomii, Serwis oferujący różne urządzenia, sprzęty i akcesoria używane w gastronomii, https://www.wyposazenie-gastronomii.pl [dostęp 20.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa anirax Ekspresy Kawa Serwis, Espresso, cortado, czy latte? Rodzaje napojów kawowych, https://anirax.pl/rodzaje-napojow-kawowych [dostęp 20.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa gastrro.pl blog gastronomiczny, Herbata czy kawa? Sposoby serwowania w lokalach gastronomicznych, https://www.gastrro.pl/blog/herbata-czy-kawa-sposoby-serwowania-w-lokalach-gastronomicznych/ [dostęp 20.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa ŚWIEŻO PALONA, Zuzanna Urbaniak, Herbata z mlekiem - zaspokaja głód i karmi wędrowców. Czym różnią się herbaty masala, suutej i five o’clock?, https://swiezopalona.pl/blog/herbata-z-mlekiem–zaspokaja-glod-i-karmi-wedrowcow--czym-roznia-sie-herbaty-masala--suutej-i-five-o-clock- [dostęp 20.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa ŚWIEŻO PALONA, Paweł Małkowski, Herbata po rosyjsku. Samowar, konfitury i szklanki w koszyczkach, https://swiezopalona.pl/blog/herbata-po-rosyjsku [dostęp 20.01.2023 r.].
Bibliografia:
Anna Derbis, Lidia Linka, Żywienie i usługi gastronomiczne cz. IV Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii, Format‑AB, Warszawa 2017.
Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz, Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii, WSiP, Warszawa 2014.
Anna Kmiołek, Usługi gastronomiczne. Kwalifikacja. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Tom 15.3, WSiP, Warszawa 2013.
Anna Kmiołek‑Gizara, Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02. Część 2.Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych, WSiP, Warszawa 2021.
Anna Kmiołek, Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Technologia gastronomiczna. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2, WSiP, Warszawa 2021.
Renata Szajna, Danuta Ławniczak, Usługi gastronomiczne. Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych, WSiP, Warszawa 2015.
Szajna R., Ławniczak D., Obsługa kelnerska. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Część 2, WSiP, Warszawa 2015.
Marzanna Zienkiewicz, Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Wyposażenie zakładów gastronomicznych, WSiP, Warszawa 2019.
Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda, Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, WSiP, Warszawa 2020.