Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Pobierz materiał do EPUB Pobierz materiał do MOBI Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
E-materiały do kształcenia zawodowego

Transport żywności - warunki i wpływ na jakość

HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych - Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404

Netografia i bibliografia

Netografia:

  • N11 Źródło: Strona internetowa Akademia-tp.pl, Konwencja ATP, http://www.akademia-tp.pl/konwencja-atp.htm [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N5 Źródło: Strona internetowa Bonduelle Food Service, Porady. Właściwa temperatura posiłków – poznaj obowiązujące normy, https://www.bonduelle-foodservice.pl/porady/2019/04/08/wlasciwa-temperatura-posilkow-poznaj-obowowiazujace-normy.html [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N6 Źródło: Strona internetowa Centralnego Ośrodka Chłodnictwa, Instytut Naukowy, https://coch.pl [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N1 Źródło: Strona internetowa Cliktrans-Malwina, Informacje i porady o transporcie i przeprowadzkach, https://clicktrans.pl/blog/transport-zywnosci-co-musisz-wiedziec/ [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N2 Źródło: Strona internetowa Forumprawne.org, Samochód do przewozu posiłków, https://forumprawne.org/prawo-gospodarcze/435773-samochod-do-przewozu-posilkow.html [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N10 Źródło: Strona internetowa Gastro-Projekt o profesjonalnym projektowaniu lokali gastronomicznych, www.gastro-projekt.pl [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N7 Źródło: Strona internetowa Kucharze.pl, Systemy produkcji potraw, http://www.kucharze.pl/systemy-produkcji-potraw-ich-wady-i-zalety/ [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N3 Źródło: Strona internetowa Lean Enterprise Institute Polska, 5S na produkcji i w biurze, czyli jak systemowo wdrożyć ład i porządek w miejscu pracy, https://lean.org.pl/5s-na-produkcji-i-w-biurze [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N8 Źródło: Strona internetowa PKN. Polskiego Komitetu Normalizacyjnego, Polskie normy, https://www.pkn.pl/polskie-normy [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N9 Źródło: Portal gastronomiczny GastroWiedza.pl, Serwis Wiedzy Biznesowej w Zarządzaniu Gastronomią, https://gastrowiedza.pl [dostęp 31.08.2021 r.].

  • N4 Źródło: Strona internetowa Studia.pl, Zawód: technolog żywności, https://studia.pl/zawod-technolog-zywnosci/ [dostęp 31.08.2021 r.].

Bibliografia:

  • Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz, Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii, WSiP, Warszawa 2013.

  • Anna Kmiłek‑Gizara, Sporządzane potraw i napojów, cz. 2, WSiP, Warszawa 2018.

  • Anna Kmiołek, Organizacja produkcji gastronomicznej, WSiP, Warszawa 2013.

  • Małgorzata Konarzewska, Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, WSiP, Warszawa 2019.

  • Marzanna Zienkiewicz, Sporządzanie potraw i napojów, cz.1, WSiP, Warszawa 2018.