Netografia i bibliografia
Netografia
Źródło: Blog XXXL Gastro, Jak przechowywać żywność w restauracji?, https://www.xxlgastro.pl/pl/blogs/blog/jak-przechowywac-zywnosc-w-restauracji/ [dostęp 24.11.2021 r.].
Źródło: Portal gastronomiczny GastroWiedza.pl, Właściwe przechowywanie żywności i produktów w gastronomii, https://gastrowiedza.pl/baza-wiedzy/zarzadzanie-lokalem/wlasciwe-przechowywanie-zywnosci-i%20produktow-w-gastronomii [dostęp 24.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Czytamy Etykiety, http://czytamyetykiety.pl [dostęp 24.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Expondo Inspiracje, Zasady przechowywania żywności w gastronomii, https://www.expondo.pl/inspiracje/przechowywanie-zywnosci-zasady-panujace-w-gastronomii/ [dostęp 24.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa MS Gastro - spożywcza hurtownia gastronomiczna, zaopatrzenie HoReCa, Przechowywanie produktów żywnościowych w gastronomii - wyzwanie z zasadami, http://msgastro.pl/porady-kulinarne/przechowywanie-produktow-zywnosciowych-gastronomii-wyzwanie-zasadami/ [dostęp 24.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Ugotuj.to, W lodówce czy poza nią? Na pewno wiesz, jak przechowywać te popularne produkty?, https://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/56,88530,22294538,w-lodowce-czy-poza-nia-na-pewno-wiesz-jak-przechowywac-te.html [dostęp 24.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Znamy się od kuchni, Przechowywanie mięsa i wędlin - jak przedłużyć im młodość?, https://znamysieodkuchni.pl/przechowywanie-miesa-i-wedlin-jak-przedluzyc-im-mlodosc [dostęp 24.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa czasopisma „Bezpieczeństwo żywności w praktyce”, Katarzyna Kot, Bezpieczny przepływ towarów w magazynie produktów i surowców żywnościowych, https://bezpieczenstwozywnosci.wip.pl/z-praktyki/bezpieczny-przeplyw-towarow-w-magazynie-produktow-i-surowcow-zywnosciowych-3660.html [dostęp 21.10.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa spożywo.pl, http://spozywo.pl [dostęp 21.10.2021 r.].
Bibliografia
Tadeusz Barowicz, Janusz Barowicz, Konserwowanie i przechowywanie żywności, Bauer‑Weltbild Media, Warszawa 2008.
Anna Kmiołek‑Gizara, Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 Część 2, Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych, WSiP, Warszawa 2021.
Małgorzata Konarzewska, Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1, WSiP, Warszawa 2019.
Marzanna Zienkiewicz, Sporządzanie potraw i napojów. Część 1, WSiP, Warszawa 2018.
Marzanna Zienkiewicz, Joanna Duda, Sebastian Krzywda, Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Część 2, WSiP, Warszawa 2020.