Netografia i bibliografia
Netografia
Źródło: Blog gastrro.pl - blog gastronomiczny, Jaja w lokalach gastronomicznych, https://www.gastrro.pl/blog/jaja-w-lokalach-gastronomicznych/ [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Strona czasopisma "Przemysł spożywczy", http://przemyslspozywczy.eu [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Almanach cukierniczo-piekarski, Dzielenie i kształtowanie ciast pszennych, http://www.mamz.pl/almanach/skrypty/2.prodpiek/9.html [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Almanach cukierniczo-piekarski, Dzielenie i kształtowanie ciasta chlebowego, http://www.mamz.pl/almanach/skrypty/2.prodpiek/10.html [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa czasopisma "Cukiernictwo i piekarstwo", https://cukiernictwoipiekarstwo.pl [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa czasopisma "Przegląd piekarski i cukierniczy", http://ppic.pl/ [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa Mistrz branży, http://mistrzbranzy.pl [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Strona internetowa ProfiPIEK, https://profipiek.pl [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Szymon Kąkol, Almanach piekarski. Materiały dydaktyczne dla ucznia i nauczyciela, http://www.mamz.pl/almanach/ [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Produkcja piekarska: czynniki wpływające na jakość ciast, https://www.youtube.com/watch?v=NQqwivtMZvU [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Produkcja piekarska: przygotowanie surowców do produkcji, https://www.youtube.com/watch?v=nSxTbw6BoI8 [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Produkcja piekarska: surowce podstawowe, https://www.youtube.com/watch?v=w32WwXAiXpg [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Surowce cukiernicze: ocena organoleptyczna, https://www.youtube.com/watch?v=M4hpWQmbjYo [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Technologia ciastkarska. Półprodukty: owoce w syropie, https://www.youtube.com/watch?v=BBF56wK_77Y&list=PLGpxfh9vlbidQlI2PNUDI0YZAKboV2DDG&index=2 [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Surowce: dodatki i polepszacze, https://www.youtube.com/watch?v=yrX6eysGVEI [dostęp 30.11.2021 r.].
Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Technologia ciastkarska. Wyroby cukiernicze trwałe, https://www.youtube.com/watch?v=BBF56wK_77Y&list=PLGpxfh9vlbidQlI2PNUDI0YZAKboV2DDG&index=2 [dostęp 30.11.2021 r.].
Bibliografia
Ewa Giemza, Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności. Szkoła ponadgimnazjalna, tom 3.2, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 2016.
Krystyna Flis, Aleksandra Procner, Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, część 2, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 1983.
Krystyna Jarosz, Magazynowanie surowców piekarskich. Podręcznik do nauki zawodu piekarz, technik technologii żywienia. Szkoła ponadgimnazjalna, tom 3.1, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 2016.
Krystyna Jarosz, Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek ciasta. Podręcznik do nauki zawodu Piekarz Technik technologii żywności, tom 3.3, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 2016.
Magdalena Kaźmierczak, Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze, tom 2, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 2013.
Piekarstwo i ciastkarstwo, red. Zygmunt Ambroziaka, Wydawnictwo Naukowo‑Techniczne, Warszawa 1998.
Sylwia Łaba, Elżbieta Goryńska‑Goldmann, Poradnik dobrych praktyk ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w produkcji piekarsko‑cukierniczej, Instytut Ochrony Środowiska i Państwowy Instytut Badawczy, Warszawa 2020.
Szymon Kąkol, Almanach cukierniczo‑piekarski. Produkcja piekarska, tom 5, 2012.