Przygotowanie surowców i wytwarzanie ciast

Kształcenie zawodowe
Kategorie
branża spożywcza
Udostępnij

E‑ZASÓB Przygotowanie surowców i wytwarzanie ciast. Dla kwalifikacji SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich wyodrębnionej w zawodach Piekarz 751204 i Technik technologii żywności 314403

Barbara Górka

Bibliografia:

  • Źródło: Szymon Kąkol, Almanach piekarski. Materiały dydaktyczne dla ucznia i nauczyciela, http://www.mamz.pl/almanach/ [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Strona internetowa ProfiPIEK, https://profipiek.pl [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Strona internetowa Mistrz branży, http://mistrzbranzy.pl [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Strona internetowa czasopisma "Przegląd piekarski i cukierniczy", http://ppic.pl/ [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Strona internetowa czasopisma "Cukiernictwo i piekarstwo", https://cukiernictwoipiekarstwo.pl [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Strona internetowa Almanach cukierniczo-piekarski, Dzielenie i kształtowanie ciasta chlebowego, http://www.mamz.pl/almanach/skrypty/2.prodpiek/10.html [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Strona internetowa Almanach cukierniczo-piekarski, Dzielenie i kształtowanie ciast pszennych, http://www.mamz.pl/almanach/skrypty/2.prodpiek/9.html [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Strona czasopisma "Przemysł spożywczy", http://przemyslspozywczy.eu [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Blog gastrro.pl - blog gastronomiczny, Jaja w lokalach gastronomicznych, https://www.gastrro.pl/blog/jaja-w-lokalach-gastronomicznych/ [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Produkcja piekarska: czynniki wpływające na jakość ciast, https://www.youtube.com/watch?v=NQqwivtMZvU [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Produkcja piekarska: przygotowanie surowców do produkcji, https://www.youtube.com/watch?v=nSxTbw6BoI8 [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Produkcja piekarska: surowce podstawowe, https://www.youtube.com/watch?v=w32WwXAiXpg [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Surowce cukiernicze: ocena organoleptyczna, https://www.youtube.com/watch?v=M4hpWQmbjYo [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Technologia ciastkarska. Półprodukty: owoce w syropie, https://www.youtube.com/watch?v=BBF56wK_77Y&list=PLGpxfh9vlbidQlI2PNUDI0YZAKboV2DDG&index=2 [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Surowce: dodatki i polepszacze, https://www.youtube.com/watch?v=yrX6eysGVEI [dostęp 30.11.2021 r.].
  • Źródło: Serwis internetowy youtube, Wideocast, Szymon Konkol, Technologia ciastkarska. Wyroby cukiernicze trwałe, https://www.youtube.com/watch?v=BBF56wK_77Y&list=PLGpxfh9vlbidQlI2PNUDI0YZAKboV2DDG&index=2 [dostęp 30.11.2021 r.].