Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Pobierz materiał do EPUB Pobierz materiał do MOBI Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
E-materiały do kształcenia zawodowego

Przygotowanie surowców i wytwarzanie ciast

SPC.03. Produkcja wyrobów piekarskich - Piekarz 751204 i Technik technologii żywności 314403

Zabiegi przygotowawcze

SEKWENCJE FILMOWE

Spis treści

Spis treści

  1. Przesiewanie mąkiPrzesiewanie mąki

  2. Mieszanie mąkMieszanie mąk

  3. Wytwarzanie mleczka drożdżowegoWytwarzanie mleczka drożdżowego

  4. Przygotowanie roztworu soli i cukru do ciastPrzygotowanie roztworu soli i cukru do ciast

  5. Wytworzenie emulsji tłuszczuWytworzenie emulsji tłuszczu

  6. Przygotowanie jaj lub ich przetworówPrzygotowanie jaj lub ich przetworów

  7. SyropySyropy

Aby uruchomić wersję anglojęzyczną, należy nacisnąć przycisk „play” przy angielskim tytule filmu.

Aby wyświetlić napisy w filmie, należy je aktywować w menu w dolnej części ekranu.

Przesiewanie mąki

Przesiewanie mąki

1

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Mieszanie mąk

Mieszanie mąk

1

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Wytwarzanie mleczka drożdżowego

Wytwarzanie mleczka drożdżowego

1

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Przygotowanie roztworu soli i cukru do ciasta

Przygotowanie roztworu soli i cukru do ciasta

1

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Wytworzenie emulsji tłuszczu

Wytworzenie emulsji tłuszczu

1

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Przygotowanie jaj lub ich przetworów

Przygotowanie jaj lub ich przetworów

1

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Syropy

Syropy

1

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Powiązane ćwiczenia

1
Materiały powiązane