Grafika interaktywna „Przygotowanie surowców i wytwarzanie ciast” przedstawia zagadnienia związane z niniejszym tematem. W Spisie treści zawartym w multimedium znajduje się dziesięć zakładek. Po kliknięciu w poszczególne z nich pojawia się plansza, na której umieszczony jest punkt, w którym zawarty jest opis i audio tożsame z opisem.1
Grafika interaktywna „Przygotowanie surowców i wytwarzanie ciast” przedstawia zagadnienia związane z niniejszym tematem. W Spisie treści zawartym w multimedium znajduje się dziesięć zakładek. Po kliknięciu w poszczególne z nich pojawia się plansza, na której umieszczony jest punkt, w którym zawarty jest opis i audio tożsame z opisem.
Grafika interaktywna „Przygotowanie surowców i wytwarzanie ciast” przedstawia zagadnienia związane z niniejszym tematem. W Spisie treści zawartym w multimedium znajduje się dziesięć zakładek. Po kliknięciu w poszczególne z nich pojawia się plansza, na której umieszczony jest punkt, w którym zawarty jest opis i audio tożsame z opisem.
RrkdVQulLAi5D1
Grafika ineraktywna, Podstawowe zabiegi przygotowawcze surowców do wytwarzania ciast
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.
Powiązane ćwiczenia
4. Zabiegi przygotowawcze surowców do wytwarzania ciast
Zaznaczanie komórek tabeli
4. Zabiegi przygotowawcze surowców do wytwarzania ciast
R1Xd9cpVS8xeU3
Łączenie par. Oceń prawdziwość podanych zdań. Zaznacz Prawda, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub Fałsz – jeśli jest fałszywe.. Podczas procesu przesiewania mąki następuje spulchnienie, ocieplenie oraz napowietrzenie mąki. Dzięki temu ciasta wychodzą cięższe i bardziej wilgotne.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz. Łączenie ze sobą różnych rodzajów mąk, czyli mieszanie, ma na celu utworzenie mieszanki o określonych właściwościach wypiekowych.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz. Temperatura wody przy sporządzaniu mleczka drożdżowego, czyli zawiesiny powstałej poprzez dokładne rozczynienie drożdży w wodzie, musi być wyższa niż 35-37°C.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz. Całe świeże jaja należy rozbijać bezpośrednio do kotła miesiarki z ciastem.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz. Ekstrakt słodowy jest preparatem amylolitycznym, czyli zawiera sporą ilość enzymów katalizujących i sprawia, iż skrobia szybciej pęcznieje, a także staje się kleista, a gluten jest bardziej elastyczny.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz
Łączenie par. Oceń prawdziwość podanych zdań. Zaznacz Prawda, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub Fałsz – jeśli jest fałszywe.. Podczas procesu przesiewania mąki następuje spulchnienie, ocieplenie oraz napowietrzenie mąki. Dzięki temu ciasta wychodzą cięższe i bardziej wilgotne.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz. Łączenie ze sobą różnych rodzajów mąk, czyli mieszanie, ma na celu utworzenie mieszanki o określonych właściwościach wypiekowych.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz. Temperatura wody przy sporządzaniu mleczka drożdżowego, czyli zawiesiny powstałej poprzez dokładne rozczynienie drożdży w wodzie, musi być wyższa niż 35-37°C.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz. Całe świeże jaja należy rozbijać bezpośrednio do kotła miesiarki z ciastem.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz. Ekstrakt słodowy jest preparatem amylolitycznym, czyli zawiera sporą ilość enzymów katalizujących i sprawia, iż skrobia szybciej pęcznieje, a także staje się kleista, a gluten jest bardziej elastyczny.. Możliwe odpowiedzi: Prawda, Fałsz
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.
DKQr7BacRR14exFjP9PHvZ
Grafika przedstawia cztery kwadraty. Na szczycie znajduje się zielony kwadrat połączony strzałkami z dwoma zielonymi kwadratami i jednym czerwonym kwadratem.
Schemat interaktywny, Produkcja ciasta żytniego
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.
DHAW9TtDxRgbeGwyBZ5yES
Grafika przedstawia rysunek zielonej dłoni, która palcem wskazującym dotyka jednego z kilku połączonych ze sobą liniami czerwonych punktów
Grafika interaktywna, Produkcja ciasta mieszanego
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.
DYNYH8CzJR1cC9TOBSgKct
Grafika przedstawia cyrkiel kreślący koło po kartce papieru.
Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie, Produkcja ciasta pszennego
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.