E-materiały do kształcenia zawodowego

E‑book – Wademekum technologii produkcji produktów spożywczych

ROL.05. Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie – technik agrobiznesu 331402

bg‑yellow

Netografia i bibliografia

bg‑gray2

Netografia

  1. Polski Komitet Normalizacyjny, https://www.pkn.pl/polskie-normy [dostęp: 07.07.2023].

  2. Katalog firm i maszyn do przetwórstwa spożywczego, https://docplayer.pl/47590341-Katalog-firm-i-maszyn-do-przetworstwa-spozywczego.html [dostęp: 07.07.2023].

  3. Kompleksowe przetwarzanie nasion oleistych, https://www.farmet.cz/Media/ContentItems/2083_02083/qnE9hm/7-komplexni-zpracovani-olejnin-pl-web.pdf [plik PDF w języku polskim, 1052 kB, dostęp: 07.07.2023].

  4. D. Rotkiewicz, M. Tańska, M. Ambrosewicz‑Walacik, Przewodnik do zajęć laboratoryjnych. Przetwórstwo nasion oleistych, Olszyn 2016, http://uwm.edu.pl/kpichsr/ftp/pno2016L.pdf [plik PDF w języku polskim, 1702 kB: 07.07.2023].

  5. Jak przebiega proces powstawania mąki?, 30.11.2021, https://korso24.pl/promowane/jak-przebiega-proces-powstawania-maki/lWuJL8Be0bRSG5yOsyyk [dostęp: 07.07.2023].

  6. B. Grabowska, Mrożenie owoców i warzyw. Cz. 2. Technologie, urządzenia, 02.09.2015, https://www.chlodnictwoiklimatyzacja.pl/artykuly/248-wydanie-08-2015/3611-mrozenie-owocow-i-warzyw-cz-2-technologie-urzadzenia.html [dostęp: 07.07.2023].

  7. W. van der Ham, Nowoczesne metody przetwórstwa ziemniaków, http://skrobia.pl/skrobia-ziemniaczana/nowoczesne-metody-przetworstwa-ziemniakow/, [dostęp:07.07.2023].

  8. Jak powstaje olej?, http://dobretluszcze.pl/jak-powstaje-olej-2/ [dostęp: 07.07.2023].

  9. K. Krygier, Jak powstaje margaryna?, http://dobretluszcze.pl/jak-powstaje-margaryna/ [dostęp: 07.07.2023].

  10. P. Wastowska, Produkcja biodiesla i oleju jadalnego z nasion rzepaku cz.1, 15.02.2021, https://www.rolnikuj.pl/blog/produkcja-biodiesla-i-oleju-jadalnego-z-nasion-rzepaku-cz-1 [dostęp: 07.07.2023].

bg‑gray2

Bibliografia

  1. E.H. Lada, Agrobiznes. Podstawy przetwórstwa spożywczego, Warszawa 2008.

  2. A. Kleśta, Przetwarzanie mięsa drobiowego i jaj 321[09].Z3.09. Poradnik dla ucznia, Radom 2006.

  3. A. Olszewski, Technologia przetwórstwa mięsa, Warszawa 2007.

  4. E. Jedlińska, Przetwarzanie buraków cukrowych 321[09].Z3.04. Poradnik dla ucznia, Radom 2006.

  5. K. Maśliński, Wytwarzanie wyrobów zbożowych 321[09].Z3.01. Poradnik dla ucznia, Radom 2006.

  6. A. Jarczyk, Technologia żywności – część 3, Warszawa 2001.

  7. Przetwórstwo mięsa drobiu, pod red. T. Smolińskiej i W. Kopcia, Wrocław 2009.

  8. K. Maśliński, Produkowanie wyrobów przemysłu fermentacyjnego 321[09].Z3.05. Poradnik dla ucznia, Radom 2006.

  9. E. Szudrowicz, Przetwarzanie mięsa zwierząt rzeźnych 321[09].Z3.07. Poradnik dla ucznia, Radom 2006.

  10. E. Masiarz, H. Kowalska, M. Bednarska, Wykorzyst anie wytłoków roślinnych jako źródła błonnika pokarmowego i innych bio‑składników w kreowaniu właściwości prozdrowotnych, sensorycznych i technologicznych pieczywa, „Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego”, 2019, nr 1, s. 103–107.

  11. A. Kleśta, Przetwarzanie mleka 321[09].Z3.08. Poradnik dla ucznia, Radom 2006.

  12. D. Bajor, Produkowanie wyrobów piekarskich, ciastkarskich i cukierniczych 321[09].Z3.11. Poradnik dla ucznia, Radom 2006.

  13. E. Jedlińska, Przetwarzanie owoców i warzyw 321[09].Z3.02. Poradnik dla ucznia, Radom 2006.