Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
E-materiały do kształcenia zawodowego

E‑book – Zasady sporządzania bilansu paszowego

ROL.10. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej – technik rolnik 314207

bg‑yellow

Netografia i bibliografia

bg‑gray2

Netografia

  1. Strona internetowa Instytutu Zootechniki – Państwowego Instytutu Badawczego, http://www.izoo.krakow.pl [dostęp 30.08.2021].

  2. Rynek Rolny – Hodowla zwierząt gospodarskich, https://www.rynek-rolny.pl/kategoria/hodowla-zwierzat-gospodarskich [dostęp 10.06.2022].

bg‑gray2

Bibliografia

  1. Podstawy żywienia zwierząt, red. M. Dymnicka, J.L. Sokół, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2001.

  2. Pasze i dodatki paszowe, red. H. Jeroch, A. Lipiec, Powszechne Wydawnictwo Rolne i Leśne, Warszawa 2012.

  3. B. Biesiada‑Drzazga, A. Janocha, Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja R.3.2. Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik, cz. 1, 2, WSiP, Warszawa 2019.

  4. D. Jamroz, Żywienie zwierząt i paszoznawstwo, t. 2, Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2020.