Porządek w miejscu pracy
1
Porządek w miejscu pracy to jedna z najważniejszych spraw w kuchni. W czystym miejscu pracuje się bezpiecznie i higienicznie.
Potrawy przygotowane w czystej kuchni nikomu nie zaszkodzą.
1R1XThcYr6RAqg
1
Po skończonej pracy posprzątaj
miejsce pracy.
Wyrzuć resztki jedzenia.
1RNCC9cLy67oZo
1
Resztki jedzenia i inne śmieci wrzucaj
do odpowiednich pojemników.
Kiedy segregujesz śmieci, dbasz o środowisko.
1R1SCmgFXa2o43
1
Brudne naczynia wstaw do zmywarki
lub umyj ręcznie.
Do mycia naczyń używaj gąbki i płynu.
1RJnbEcHrF07Wl
1
Zmyj czystą ściereczką lub gąbką:
– zlew
– blaty kuchenne
– stół, na którym pracowałeś.
1RtjhwJhisF4dq
1
Zamieć podłogę a potem ją umyj.
Ważne, żeby po skończonej pracy w kuchni był porządek.
1RnoAxd94AeTJd