Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Pobierz materiał do EPUB Pobierz materiał do MOBI Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
1

Porządek w miejscu pracy to jedna z najważniejszych spraw w kuchni. W czystym miejscu pracuje się bezpiecznie i higienicznie.
Potrawy przygotowane w czystej kuchni nikomu nie zaszkodzą.

1
R1XThcYr6RAqg
1

Po skończonej pracy posprzątaj
miejsce pracy.
Wyrzuć resztki jedzenia.

1
RNCC9cLy67oZo
1

Resztki jedzenia i inne śmieci wrzucaj
do odpowiednich pojemników.
Kiedy segregujesz śmieci, dbasz o środowisko.

1
R1SCmgFXa2o43
1

Brudne naczynia wstaw do zmywarki
lub umyj ręcznie.
Do mycia naczyń używaj gąbki i płynu.

1
RJnbEcHrF07Wl
1

Zmyj czystą ściereczką lub gąbką:
– zlew
– blaty kuchenne
– stół, na którym pracowałeś.

1
RtjhwJhisF4dq
1

Zamieć podłogę a potem ją umyj.
Ważne, żeby po skończonej pracy w kuchni był porządek.

1
RnoAxd94AeTJd