Wróć do informacji o e-podręczniku Wydrukuj Pobierz materiał do PDF Pobierz materiał do EPUB Pobierz materiał do MOBI Zaloguj się, aby dodać do ulubionych Zaloguj się, aby skopiować i edytować materiał Zaloguj się, aby udostępnić materiał Zaloguj się, aby dodać całą stronę do teczki
1

Podczas pracy w kuchni załóż odzież ochronną.
Na przykład fartuch kuchenny.
Dzięki temu twoje ubranie będzie czyste. Nie poparzysz się.

1
R6Zod0aDYFi8a
1

Załóż na głowę czepek lub chustkę. Czepek chroni przed wpadnięciem włosów do gotowanego jedzenia.

1
R1MNOGvRPoZRI
1

Podczas gotowania używaj
rękawic ochronnych.
Wtedy się nie poparzysz.
Ostrożnie otwieraj gorący piekarnik.

1
RkcoorE30zJd0
1

Na czas pracy w kuchni załóż buty z podeszwą antypoślizgową.
Dzięki temu nie poślizgniesz się
i nie przewrócisz.

1
RnE3W0C9GZQKx