Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie, Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.
11
Zadanie 1. Dobieranie składników do sporządzenia napoju
Zadanie 1. Dobieranie składników do sporządzenia napoju1
R1QkyyUkYeadQ1
Do każdego napoju, przeciągając kafelki, dobierz wszystkie składniki oraz dodatki i elementy dekoracji niezbędne do jego sporządzenia.
Do każdego napoju, przeciągając kafelki, dobierz wszystkie składniki oraz dodatki i elementy dekoracji niezbędne do jego sporządzenia.
Zadanie 2. Dobór zastawy do podania napoju
Zadanie 2. Dobór zastawy do podania napoju2
R8M3Q2DABoSEp2
Do poszczególnych napojów, przeciągając kafelki, dobierz zastawę niezbędną do ich podania.
Do poszczególnych napojów, przeciągając kafelki, dobierz zastawę niezbędną do ich podania.
Zadanie 3. Dobór sprzętu i urządzeń do wykonania napoju
Zadanie 3. Dobór sprzętu i urządzeń do wykonania napoju3
RCa1XiJjJ1xpW3
Uzupełnij luki w zdaniach, wybierając poprawne wyrażenia spośród znajdujących się pod tekstem dotyczącym doboru sprzętu i urządzeń do wykonania napojów.
Uzupełnij luki w zdaniach, wybierając poprawne wyrażenia spośród znajdujących się pod tekstem dotyczącym doboru sprzętu i urządzeń do wykonania napojów.
Powiązane ćwiczenia
1. Urządzenia do przygotowania napojów --- test sprawdzający
Test
1. Urządzenia do przygotowania napojów --- test sprawdzający
3Test jednokrotnego wyboru71195Bardzo dobrze poradziłeś sobie z wykonaniem tego testu. Doskonale wykorzystałeś przyswojony materiał dotyczący urządzeń do przygotowywania napojów. Brawo!Niestety, nie wszystko poszło dobrze. Nie odpowiedziałeś poprawnie na część pytań. Wróć do materiału, który dotyczy zagadnień związanych z urządzeniami do przygotowywania napojów i wyszukaj w nim te elementy, z którymi miałeś największy problem. Zobacz: Wskazówki i klucze odpowiedzi. Spróbuj ponownie rozwiązać test, a na pewno się uda. Powodzenia!
Test
Test jednokrotnego wyboru
Rozwiąż test jednokrotnego wyboru, zaznaczając poprawną odpowiedź spośród podanych.
Liczba pytań:
7
Limit czasu:
11 min
Pozostało prób:
1/1
Twój ostatni wynik:
-
Test jednokrotnego wyboru
Pytanie
1/7
Pozostało czasu
0:00
Twój ostatni wynik
-
Do przygotowania soku pomarańczowego należy użyć
Do przygotowania caffè latte należy użyć
Do przygotowania kawy po turecku należy użyć
Blender elektryczny kielichowy służy do przygotowania
Samowar służy do przygotowania
Warnik służy do przygotowania
Ekspres ciśnieniowy kolbowy służy do przygotowania
Połącz w pary nazwę napoju z elementem zastawy stołowej, który służy do jego jednoporcjowego podawania.
Połącz w pary nazwę napoju z elementem zastawy stołowej, który służy do jego jednoporcjowego podawania.
3. Asortyment napojów zimnych i gorących
Krzyżówka
3. Asortyment napojów zimnych i gorących
RrwdPcOOdby6v2
Rozwiąż krzyżówkę, wpisując w puste pola hasła, które są odpowiedziami na poniższe pytania. Litery z ciemnych pól utworzą rozwiązanie.
Rozwiąż krzyżówkę, wpisując w puste pola hasła, które są odpowiedziami na poniższe pytania. Litery z ciemnych pól utworzą rozwiązanie.
4. Sprzęt, urządzenia i zastawa do przygotowania i podawania napojów
Uzupełnij podpisy na ilustracji Uzupełnij podpisy na ilustracji Uzupełnij podpisy na ilustracji Uzupełnij podpisy na ilustracji Uzupełnij podpisy na ilustracji
4. Sprzęt, urządzenia i zastawa do przygotowania i podawania napojów
1
Spośród podanych obok każdej ilustracji odpowiedzi, wybierz poprawną i wpisz w pole obok ilustracji.
R1PW2OrnWxc7E1
1. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - blender ręczny - blender elektryczny kielichowy - wyciskarka ręczna do cytrusów
1. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - blender ręczny - blender elektryczny kielichowy - wyciskarka ręczna do cytrusów
R11dLZs6H96xG1
2. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - sosjerka - samowar - warnik
2. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - sosjerka - samowar - warnik
R1UXOA5GfcPAK1
3. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - szklanka typu highball - szklanka do caffe latte - szklanka do Irish Coffee
3. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - szklanka typu highball - szklanka do caffe latte - szklanka do Irish Coffee
RX7pZBnGTXMEo1
4. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - łyżeczka do cukru - łyżeczka do herbaty - łyżeczka do kawy
4. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - łyżeczka do cukru - łyżeczka do herbaty - łyżeczka do kawy
RDnbvKt9Taplm1
5. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - dzbanek do kawy - dzbanek do herbaty - imbryk na esencję
5. Wybierz poprawną odpowiedź spośród podanych i wpisz w pole obok ilustracji: - dzbanek do kawy - dzbanek do herbaty - imbryk na esencję
R4StbIUP3BhpH1
Uzupełnij luki w zdaniach, wybierając poprawne wyrażenia spośród znajdujących się pod tekstem dotyczącym sprzętu, urządzeń i zastawy do przygotowania i podawania napojów.
Uzupełnij luki w zdaniach, wybierając poprawne wyrażenia spośród znajdujących się pod tekstem dotyczącym sprzętu, urządzeń i zastawy do przygotowania i podawania napojów.
5. Sposoby wykonania napojów
Zaznaczanie komórek tabeli
5. Sposoby wykonania napojów
R1c7rOLtlV6gb3
Oceń prawdziwość podanych zdań. Zaznacz Prawda, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub Fałsz - jeśli jest fałszywe.
Oceń prawdziwość podanych zdań. Zaznacz Prawda, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub Fałsz - jeśli jest fałszywe.