E-materiały do kształcenia zawodowego

Dobór urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących

HGT.04. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne - Pracownik pomocniczy gastronomii 941203

Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących

PROGRAM ĆWICZENIOWY DO PROJEKTOWANIA PRZEZ DOBIERANIE

1
RsOKdxYbd2SU0
Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie, Program ćwiczeniowy do projektowania przez dobieranie urządzeń i zastawy stołowej do napojów zimnych i gorących
Źródło: Akademia Finansów i Biznesu Vistula, licencja: CC BY 3.0.
11
Zadanie 1.
Dobieranie składników do sporządzenia napoju
1
R1QkyyUkYeadQ1
Do każdego napoju, przeciągając kafelki, dobierz wszystkie składniki oraz dodatki i elementy dekoracji niezbędne do jego sporządzenia.
Zadanie 2.
Dobór zastawy do podania napoju
2
R8M3Q2DABoSEp2
Do poszczególnych napojów, przeciągając kafelki, dobierz zastawę niezbędną do ich podania.
Zadanie 3.
Dobór sprzętu i urządzeń do wykonania napoju
3
RCa1XiJjJ1xpW3
Uzupełnij luki w zdaniach, wybierając poprawne wyrażenia spośród znajdujących się pod tekstem dotyczącym doboru sprzętu i urządzeń do wykonania napojów.

Powiązane ćwiczenia