Ilustracja przedstawia jedzenie leżące na drewnianej desce. Na pierwszym planie widnieje kiełbaska salami z białym nalotem, następnie ser i dwa bochenki chleba. W oddali widać kostkę masła.
E-materiały do kształcenia zawodowego
E‑book – Wademekum technologii produkcji produktów spożywczych
ROL.05. Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie – technik agrobiznesu 331402
Konsultant merytoryczny: Paweł Migas
Źródło: pixabay.com, domena publiczna.
Spis treści
Technologie stosowane w przemyśle zbożowo-młynarskim
Technologie stosowane w produkcji piekarsko-ciastkarskiej
Technologie stosowane w przemyśle cukrowniczym
Technologie stosowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym
Technologie stosowane w przetwórstwie ziemniaków
Technologie stosowane w przemyśle fermentacyjnym
Technologie stosowane w przemyśle olejarskim
Technologie stosowane w przetwórstwie mięsnym
Technologie stosowane w produkcji mleczarskiej
Technologie stosowane w przetwórstwie jajczarsko-drobiarskim
Integrowana produkcja, produkcja ekologiczna i systemy jakości Unii Europejskiej
Netografia i bibliografia
Powrót do e‑materiału Technologia produkcji produktów spożywczychPowrót do e‑materiału Technologia produkcji produktów spożywczych