Sprawdź się
Pokaż ćwiczenia:
Ćwiczenie 1
Ćwiczenie 2
Połącz pojęcia z ich wyjaśnieniami: sferyfikacja Możliwe odpowiedzi: 1. połączenie wiedzy i umiejętności z zakresu sztuki gotowania oraz nauk ścisłych, głównie fizyki i chemii., 2. technika gotowania w kuchni molekularnej z użyciem związków chemicznych., 3. metoda pozwalająca na uzyskanie przekąski przypominającej kawior., 4. proces suszenia sublimacyjnego zamrożonych substancji., 5. metoda wykorzystywana w kuchni molekularnej, każdy składnik potrawy należy przetworzyć osobno, a następnie do wybranych jej elementów zastosować na przykład wirówkę laboratoryjną. nuta po nucie Możliwe odpowiedzi: 1. połączenie wiedzy i umiejętności z zakresu sztuki gotowania oraz nauk ścisłych, głównie fizyki i chemii., 2. technika gotowania w kuchni molekularnej z użyciem związków chemicznych., 3. metoda pozwalająca na uzyskanie przekąski przypominającej kawior., 4. proces suszenia sublimacyjnego zamrożonych substancji., 5. metoda wykorzystywana w kuchni molekularnej, każdy składnik potrawy należy przetworzyć osobno, a następnie do wybranych jej elementów zastosować na przykład wirówkę laboratoryjną. dekonstrukcja Możliwe odpowiedzi: 1. połączenie wiedzy i umiejętności z zakresu sztuki gotowania oraz nauk ścisłych, głównie fizyki i chemii., 2. technika gotowania w kuchni molekularnej z użyciem związków chemicznych., 3. metoda pozwalająca na uzyskanie przekąski przypominającej kawior., 4. proces suszenia sublimacyjnego zamrożonych substancji., 5. metoda wykorzystywana w kuchni molekularnej, każdy składnik potrawy należy przetworzyć osobno, a następnie do wybranych jej elementów zastosować na przykład wirówkę laboratoryjną. liofilizacja Możliwe odpowiedzi: 1. połączenie wiedzy i umiejętności z zakresu sztuki gotowania oraz nauk ścisłych, głównie fizyki i chemii., 2. technika gotowania w kuchni molekularnej z użyciem związków chemicznych., 3. metoda pozwalająca na uzyskanie przekąski przypominającej kawior., 4. proces suszenia sublimacyjnego zamrożonych substancji., 5. metoda wykorzystywana w kuchni molekularnej, każdy składnik potrawy należy przetworzyć osobno, a następnie do wybranych jej elementów zastosować na przykład wirówkę laboratoryjną. kuchnia molekularna Możliwe odpowiedzi: 1. połączenie wiedzy i umiejętności z zakresu sztuki gotowania oraz nauk ścisłych, głównie fizyki i chemii., 2. technika gotowania w kuchni molekularnej z użyciem związków chemicznych., 3. metoda pozwalająca na uzyskanie przekąski przypominającej kawior., 4. proces suszenia sublimacyjnego zamrożonych substancji., 5. metoda wykorzystywana w kuchni molekularnej, każdy składnik potrawy należy przetworzyć osobno, a następnie do wybranych jej elementów zastosować na przykład wirówkę laboratoryjną.
Połącz pojęcia z ich wyjaśnieniami:
metoda wykorzystywana w kuchni molekularnej; każdy składnik potrawy należy przetworzyć osobno, a następnie do wybranych elementów zastosować na przykład wirówkę laboratoryjną., proces suszenia sublimacyjnego zamrożonych substancji., połączenie wiedzy i umiejętności z zakresu sztuki gotowania oraz nauk ścisłych, głównie fizyki i chemii., technika gotowania w kuchni molekularnej z użyciem związków chemicznych., metoda, która pozwala na uzyskanie przekąski przypominającej kawior.
sferyfikacja | |
nuta po nucie | |
dekonstrukcja | |
liofilizacja | |
kuchnia molekularna |
Ćwiczenie 3
Ćwiczenie 4
Ćwiczenie 5
Ćwiczenie 6
Ćwiczenie 7
Ćwiczenie 8
Ćwiczenie 9