Przetwórca mięsa, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:

  • w pomieszczeniach zamkniętych, zakładach przemysłowych oraz halach

    R1Rg5hVm5rBrC
    Źródło: Mark Stebnicki, dostępny w internecie: pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • samodzielnie lub w zespole

    R1CbNEZC0M8qM
    Źródło: Mark Stebnicki, dostępny w internecie: pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • głównie w pozycji stojącej

    R1SZtfArhOD1w
    Źródło: Iñigo De la Maza, Mężczyzna mielący mięso., dostępny w internecie: unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności
    od miejsca zatrudnienia)

    RukGJLwCJytO2
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., dostępny w internecie: Obrazy: pixabay.com, pexels.com, unsplash.com, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • wykorzystując specjalistyczne narzędzia

    RT3vMObXxlb7n
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w środowisku narażonym na hałas

    Rmdo1t2rVmDR8
    Źródło: Mark Stebnicki, dostępny w internecie: pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.