Przetwórca mięsa, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:

  • w pomieszczeniach zamkniętych, zakładach przemysłowych oraz halach

    RiT9JessY7sNv
    Źródło: Mark Stebnicki, dostępny w internecie: pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • samodzielnie lub w zespole

    R3nzLJ5XwtvJe
    Źródło: Mark Stebnicki, dostępny w internecie: pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • głównie w pozycji stojącej

    RDBOKlGu85QrS
    Źródło: Iñigo De la Maza, Mężczyzna mielący mięso., dostępny w internecie: unsplash.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności
    od miejsca zatrudnienia)

    R1V4o1int04Ig
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., dostępny w internecie: Obrazy: pixabay.com, pexels.com, unsplash.com, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • wykorzystując specjalistyczne narzędzia

    R1cfQnQSFitdj
    Źródło: GroMar Sp. z o.o., licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w środowisku narażonym na hałas

    R5F0WScjUxrgr
    Źródło: Mark Stebnicki, dostępny w internecie: pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.