Narzędzia
Przetwórca mięsa w swojej pracy wykorzystuje różnorodne narzędzia i przyrządy pomiarowe.
Galeria przedstawia różnorodne narzędzia i urządzenia wykorzystywane przez przetwórcę mięsa.
Na pierwszym zdjęciu, podpisanym Stół z płytą roboczą, widoczny jest stół z płytą roboczą. Pracują przy nim przetwórcy opracowujący kawałki mięsa.
Na drugiej ilustracji, podpisanej Wagi, widoczna jest waga, na której znajduje się pojemnik z mięsem mielonym.
Na trzeciej ilustracji, podpisanej Noże, widać deskę do krojenia, na której znajduje się kawałek mięsa. Widoczna jest również dłoń z nożem, która kroi ten kawałek mięsa.
Na czwartej ilustracji, podpisanej Urządzenie do mielenia mięsa, widoczna jest maszynka do mielenia mięsa oraz wychodzące z niej zmielone mięso.
Na piątym zdjęciu, podpisanym Metalowe haki do mięsa, widoczne są metalowe haki, na których wiszą półtusze wieprzowe.
Na szóstej ilustracji, podpisanej Pojemniki ze stali nierdzewnej lub tworzywa sztucznego, widoczne są ustawione na wózku i stole metalowe tace wypełnione kawałkami mięsa.
Na siódmym zdjęciu, podpisanym Urządzenia do porcjowania wędlin i próżniowego pakowania porcji, widoczna jest taśma produkcyjna w zakładzie przetwórstwa mięsa, stoją przy niej pracownicy, którzy porcjują mięso.
Na ósmym zdjęciu, podpisanym Krajalnica, widoczna jest przemysłowa krajalnica.
Na dziewiątej ilustracji, podpisanej Tasak, widoczny jest duży nóż typu tasak.