Warunki pracy
Kucharz – w zależności od wykonywanych zadań zawodowych – może pracować
w następujących warunkach:
w pomieszczeniach kuchennych – w pomieszczeniach tych często panuje wysoka temperatura powietrza, jak również duża wilgotność powietrza
RfowFumodJrL1 Źródło: Freepik, Praca w kuchni, dostępny w internecie: freepik.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.samodzielnie lub w zespole
R7eeLD0yuTrI8 Źródło: DC Studio, Praca kucharzy, dostępny w internecie: freepik.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w większości w pozycji stojącej
R1XqRfXhNmFJi Źródło: Freepik, Pozycja podczas gotowania, dostępny w internecie: freepik.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (kucharz pracuje także w dni wolne od pracy, tj. w niedzielę i święta)
R1au93qKefMZr Źródło: GroMar Sp. z o.o., System czasu pracy, licencja: CC BY-SA 3.0. Obrazy: pixabay.com, pexels.com, unsplash.com.wykorzystując specjalistyczne urządzenia mechaniczne i elektryczne
RcksKR3DAqqqk Źródło: Zinkevych, Smażenie w wysokiej temperaturze, dostępny w internecie: freepik.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.w środowisku narażonym na hałas
R4DqcefYI2J4Y Źródło: Prostooleh, Używanie miksera kuchennego, dostępny w internecie: freepik.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.