Technik przetwórstwa mleczarskiego, w zależności od wykonywanych zadań zawodowych, może pracować w następujących warunkach:

  • w pomieszczeniach zamkniętych budynków przetwórstwa mleczarskiego oraz w miejscach magazynowania lub dystrybucji

    RIj5skbC07kKT
    Źródło: GroMar Sp. z o. o., Pomieszczenie przetwórstwa mleczarskiego, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • samodzielnie lub w zespole

    RLC53TH7V6ZXi
    Źródło: Elevate, Pracownik, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w systemie jednozmianowym lub wielozmianowym (w zależności od miejsca zatrudnienia)

    Rm79fakFZsaw9
    Źródło: Marius Mann, Biały zegarek, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • w pozycji stojącej lub siedzącej

    R1U7byW7TTvU9
    Źródło: GroMar Sp. z o. o., Pracownik przetwórstwa mleczarskiego, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w zimnym, wilgotnym mikroklimacie

    RlH23fpCxF4d5
    Źródło: GroMar Sp. z o. o., Maszyna przetwórstwa mleczarskiego, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w kontakcie z klientem

    RZD6GRU5mwlDz
    Źródło: Kampus Production, Rozmowa z klientem, dostępny w internecie: www.pexels.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.
  • wykorzystując specjalistyczne urządzenia oraz przyrządy przetwórstwa mleczarskiego

    RuxF5UBOdH194
    Źródło: GroMar Sp. z o. o., Maszyna przetwórstwa mleczarskiego, licencja: CC BY-SA 3.0.
  • w środowisku narażonym na hałas

    RYVYtjT1k3z8I
    Źródło: Mimzy, Ochraniacze słuchu, dostępny w internecie: www.pixabay.com, tylko do użytku edukacyjnego na zpe.gov.pl.