Racjonalne odżywianie i jego wpływ na człowieka

Kategorie
Wychowanie fizyczne
Liceum ogólnokształcące i technikum

Autor:
Donata Andrzejczak, Natalia Kalkowska i Zespół Learnetic SA

Bibliografia

  • Źródło: K. Filipek, N. Filipek, Dodatki do żywności wywołujące problemy układu pokarmowego, [w:] Badania i rozwój młodych naukowców w Polsce. Żywność i zdrowie, Poznań 2018, s. 29–30.
  • Źródło: Dittfeld A., Koszowska A., Zublewicz-Szkodzińska B., Psychologiczny aspekt odżywiania oraz wpływ wybranych substancji na zachowanie i procesy myślowe, dostępny w internecie: http://www.h-ph.pl/pdf/hyg-2013/hyg-2013-3-279.pdf [dostęp 8.06.2022].
  • Źródło: Goryński P., Wojtyniak B., Sytuacja zdrowotna ludności Polski i jej uwarunkowania 2020, dostępny w internecie: https://www.pzh.gov.pl/sytuacja-zdrowotna-ludnosci-polski-i-jej-uwarunkowania-raport-za-2020-rok/ [dostęp 12.06.2022].
  • Źródło: Wolnicka K., Cholesterol a dieta, dostępny w internecie: https://ncez.pzh.gov.pl/abc-zywienia/zasady-zdrowego-zywienia/cholesterol-a-dieta [dostęp 15.06.2022].
  • Źródło: Jak zdrowo odżywiają się Polacy? Komunikat z badań CBOS, dostępny w internecie: https://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2019/K\_106\_19.PDF [dostęp 12.06.2022].
  • Źródło: Słownik języka polskiego PWN, dostępny w internecie: https://sjp.pwn.pl [dostęp 7.06.2022].