Białka – właściwości
Szkoła podstawowa IV-VIII
Kategorie
Chemia
Słowa kluczowe
Udostępnij
badanie zachowanie się białka badanie zachowanie się białka pod wpływem chlorku sodu badanie zachowanie się białka pod wpływem etanolu badanie zachowanie się białka pod wpływem kwasów badanie zachowanie się białka pod wpływem ogrzewania badanie zachowanie się białka pod wpływem soli metali ciężkich (np. CuSO4) badanie zachowanie się białka pod wpływem zasad czynniki denaturacja białka doświadczenia pozwalające wykryć obecność białka za pomocą stężonego roztworu kwasu azotowego(V) w różnych produktach spożywczych efekt Tyndalla koagulacja białka które wywołują denaturację które wywołują koagulację przebieg denaturacji białek przebieg koagulacji białek reakcja biuretowa reakcja ksantoproteinowa wysalanie białka
Aktualizacja tekstu: Barbara Rolka
Opracowanie i multimedia: Tomorrow Sp. z o.o., GroMar Sp. z o. o.