Netografia i bibliografia
Netografia:
Źródło: Portal Polskiej Federacji Turystyki Wiejskiej Gospodarstwo Gościnne, strona dla osób aktywnych społecznie i gospodarczo na obszarach wiejskich, https://agroturystyka.pl/ [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, Animaloterapia – najmilsza terapia z udziałem zwierząt, https://www.pfron.org.pl/komunikaty-z-regionu/szczegoly-komunikatu/news/animaloterapia-najmilsza-terapia-z-udzialem-zwierzat/ [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Kanał internetowy Youtube, iSokolkaeu, Konkurs Ręcznego Dojenia Krów o Puchar Wójta Gminy Korycin, https://www.youtube.com/watch?v=w9ny1IleBQ0 [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Encyklopedia Zarządzania, https://mfiles.pl/pl/index.php/Gospodarstwo_agroturystyczne [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa PrawoRolne.info, Kinga Karaś, Co oznacza termin - gospodarstwo rolne?, https://www.praworolne.info/co-oznacza-termin-gospodarstwo-rolne-308-material.html [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Encyklopedia Leśna, https://www.encyklopedialesna.pl/haslo/infrastruktura-turystyczna/ [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Ekologia.pl Styl życia, Jajko kurze – właściwości, skład i zastosowanie jajka kurzego, https://www.ekologia.pl/styl-zycia/zdrowa-zywnosc/jajko-kurze-wlasciwosci-sklad-i-zastosowanie-jajka-kurzego,24737.html [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Polskiej Organizacji Turystycznej, Kuchnie regionalne, https://skansen.lublin.pl/pl/wydarzenia/zniwowanie-w-skansenie/ [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa MG Blog budowlany, Kurnik przydomowy: budowa, cena, zalety i wady kurnika dla kur, https://www.mgprojekt.com.pl/blog/kurnik-przydomowy/ [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Akademia Smaku Polskie produkty regionalne i tradycyjne, https://akademiasmaku.pl/artykul/polskie-produkty-regionalne-i-tradycyjne,123 [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Pasieka Laszczych, Miody z własnej pasieki, http://api-inhalacje.pl/miody-z-wlasnej-pasieki/ [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Farmer.pl, Helena Kędra, Świeże mleko jako nowy trend wśród smakoszy, https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/swieze-mleko-jako-nowy-trend-wsrod-smakoszy,71256.html [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Medonet żywienie, Adrian Jurkiewicz, Jedzenie wegetariańskie - co włączyć do diety bezmięsnej?, https://zywienie.medonet.pl/diety/weganizm-i-wegetarianizm/jedzenie-wegetarianskie-co-wlaczyc-do-diety-bezmiesnej/01hhgql [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa trojmiasto.pl Zdrowie, Justyna Spychalska, Tradycyjne smaki Pomorza: sery twarogowe, https://zdrowie.trojmiasto.pl/Tradycyjne-smaki-Pomorza-Sery-twarogowe-n54768.html [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa GardenYARD, Brygida Konopka‑Konig, Warzywniak w ogrodzie. Kiedy zacząć i jak rozplanować?, https://gardenyard.pl/rosliny/warzywniak-w-ogrodzie-kiedy-zaczac-i-jak-rozplanowac/ [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Strona internetowa Główny Inspektorat Weterynarii, Zwierzęta gospodarskie, https://www.wetgiw.gov.pl [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Kanał internetowy Youtube, Telewizja Sokółka, Wyjątkowy kulig prosto z Sadku, https://www.youtube.com/watch?v=hqosOhPdHKo [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Kanał internetowy Youtube, dlaCiebietv, Tradycyjne sianokosy czyli jak się kosi trawę kosą, https://www.youtube.com/watch?v=R37UxmdZFkY [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Kanał internetowy Youtube, Tygodnik Dzierżoniowski, VIII Dolnośląski Przegląd Twórczości Ludowe i Artystyczne Rękodzieło, https://www.youtube.com/watch?v=SO_y5ZlstGg [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Kanał internetowy Youtube, Urzad Gminy Lipno, Wykopki w Złotopolu 2022, https://www.youtube.com/watch?v=iU3sxHwCyWc [dostęp 31.01.2023 r.].
Źródło: Kanał internetowy Youtube, Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu, Żniwa w skansenie 2016, https://www.youtube.com/watch?v=TuHNLv_OOh4 [dostęp 31.01.2023 r.].
Bibliografia:
Agroturystyka w teorii i praktyce, Jarosław Uglis, Anna Jęczmyk (red.), Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Poznań 2017.
Maria Napiórkowska‑Gzula, Barbara Steblik, Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Część 1, WSiP, Warszawa 2023.
Maria Peć, Iwona Michniewicz, Turystyka. Tom V. Organizacja imprez i usług turystycznych. Podręcznik część 3, WSiP, Warszawa 2015.
Michał Roman, Arkadiusz Niedziółka, Agroturystyka jako forma przedsiębiorczości na obszarach wiejskich, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2017.
Jan Sikora, Agroturystyka. Przedsiębiorczość na obszarach wiejskich, C.H. Beck, Warszawa 2012.
Barbara Steblik, Lilianna Rzepka, Geografia turystyczna. Część 1, WSiP, Warszawa 2020.
Agnieszka Swastek, Dorota Sydorko‑Raszewska, Obsługa turystyczna cz. III Organizacja imprez i usług, tom 3, Format‑AB, Warszawa 2015.
Agnieszka Swastek, Dorota Sydorko‑Raszewska, Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikację T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych, Format‑AB, Warszawa 2016.
Jarosław Uglis, Oczekiwania turystów względem oferty agroturystycznej, Studia Oeconomica Posnaniensia 6.10, 2018, str. 137‑148.