E-materiały do kształcenia zawodowego

Sommelier, czyli jak właściwie dobierać i podawać wino w restauracji (serwis wina)

HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich - Kelner 513101 i Technik Usług Kelnerskich 513102

Podstawowa wiedza o winie i pracy sommeliera

SEKWENCJE FILMOWE

Spis treści

Spis treści

  1. Miejsce pracy kelnera sommelieraMiejsce pracy kelnera sommeliera

  2. Sylwetka kelnera sommelieraSylwetka kelnera sommeliera

  3. Rytuał prezentowania winaRytuał prezentowania wina

  4. Narzędzia pracy sommelieraNarzędzia pracy sommeliera

  5. Kieliszki do winaKieliszki do wina

  6. Inne narzędziaInne narzędzia

  7. Klasyfikacja winKlasyfikacja win

  8. Karta win i poprawne wymawianie nazw winKarta win i poprawne wymawianie nazw win

1

1. Miejsce pracy kelnera sommeliera

R1MdryvFglXuG
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

2

2. Sylwetka kelnera sommeliera

RKbvtDDQj4Fuv
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

3

3. Rytuał prezentowania wina

RRtbXVpWcEHY8
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

4

4. Narzędzia pracy sommeliera

RiIKpwQAFoS4v
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

5

5. Kieliszki do wina

RGnjkfiJqabUM
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

6

6. Inne narzędzia

RaDkS8wR6sA0q
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

7

7. Klasyfikacja win

R13MZIfylALtd
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

8

8. Karta win i poprawne wymawianie nazw win

RCZBdF64MoWlr
Film nawiązujący do treści materiału

Powrót do spisu treściPowrót do spisu treści

Powiązane ćwiczenia

1
Materiały powiązane