Film (standardowy)
Zastosowanie promieniotwórczości w przemyśle spożywczym
Obejrzyj film - posłuchaj rozmowy Angeliki Tefelskiej z dr Holgerem Tietze‑Jaensch z ESS (European Spallation Source) na temat zastosowania promieniotwórczości w przemyśle spożywczym. Następnie wykonaj polecenia.
Posłuchaj rozmowy Angeliki Tefelskiej z dr Holgerem Tietze‑Jaensch z ESS (European Spallation Source) na temat zastosowania promieniotwórczości w przemyśle spożywczym. Następnie wykonaj polecenia.
Film dostępny pod adresem https://zpe.gov.pl/a/DaYvfz9VO
Wysłuchaj wywiadu w języku angielskim lub w ścieżce alternatywnej tłumaczenia na język polski.
Poniżej wersja filmu z napisami w języku polskim.
Film dostępny pod adresem https://zpe.gov.pl/a/DaYvfz9VO
Wysłuchaj wywiadu w języku angielskim lub w ścieżce alternatywnej tłumaczenia na język polski.
Wskaż poprawne zakończenie zdania:
Dr Holger mówił o radiacyjnej konserwacji żywności metodą naświetlania jej
- promieniowaniem gamma.
- promieniowaniem rentgenowskim.
- przyspieszoną w akceleratorze wiązką elektronów.
W jakim celu stosuje się radiacyjną konserwację żywności?