E-materiały do kształcenia zawodowego

Urządzenia do obróbki wstępnej surowców

HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań - Kucharz 512001, Technik żywienia usług gastronomicznych 343404

Netografia i bibliografia

Netografia

  • N1 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa robin.pl, wyposażamy od 1992 roku z ofertą urządzeń do obróbki wstępnej surowców, https://robin.pl [dostęp 23.08.2022].

  • N2 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Gastromania, strona z ofertą urządzeń do obróbki wstępnej surowców, https://gastromania.pl [dostęp 23.08.2022].

  • N3 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa stalgast.com, strona z ofertą urządzeń do obróbki wstępnej surowców, www.stalgast.com [dostęp 23.08.2022].

  • N4 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa Hendi. Tools for Chefs, strona z ofertą urządzeń do dla szefów kuchni, www.hendi.pl [dostęp 23.08.2022].

  • N6 Źródło: dostępny w internecie: Strona internetowa gastrro.pl Blog gastronomiczny, Obróbka wstępna warzyw i owoców – kompletny przewodnik, https://www.gastrro.pl/blog/obrobka-wstepna-warzyw-i-owocow/ [dostęp 23.08.2022].

  • N7 Źródło: dostępny w internecie: Kanał Youtube.com, Hurtownia Gastronomiczna - EVA-TEC, Obieraczka Spomasz Nakło, https://www.youtube.com/watch?v=cHG-h3KsIh4 [dostęp 23.08.2022].

  • N8 Źródło: dostępny w internecie: Kanał Youtube.com, TheABMSA, Wyposażenie Sklepów - Krajalnica do wędlin, https://www.youtube.com/watch?v=XB2krbCDL6w [dostęp 23.08.2022].

  • N9 Źródło: dostępny w internecie: Kanał Youtube.com, MBRecycling SerwisAnt, Krajalnica Lozamet MKP-11.4, https://www.youtube.com/watch?v=01uD6QH76ic [dostęp 23.08.2022].

  • N10 Źródło: dostępny w internecie: Kanał Youtube.com, JACKOWSKI Sp. z o.o. Maszyny i Piece Piekarskie, Automatyczna krajalnica stołowa Jac Picomatic, https://www.youtube.com/watch?v=tplnrOXD0p4 [dostęp 23.08.2022].

Bibliografia

  • Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz, Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii, WSiP, Warszawa 2021.

  • Małgorzata Konarzewska, Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 1, WSiP, Warszawa 2019.

  • Małgorzata Konarzewska, Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowanie i wydawanie dań, WSiP, Warszawa 2021.

  • Barbara Zielonka, Ewa Hanna Lada, Małgorzata Konarzewska, Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych. Podręcznik do zawodu kucharz małej gastronomii. Zasadnicza szkoła zawodowa, WSiP, Warszawa 2013.

  • Marzanna Zienkiewicz, Sporządzanie potraw i napojów. Część 1, WSiP, Warszawa 2018.

  • Marzanna Zienkiewicz, Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Wyposażenie zakładów gastronomicznych. Część 3. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne, WSiP, Warszawa 2021.