E-materiały do kształcenia zawodowego

Technologia produkcji produktów spożywczych

ROL.05. Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie – technik agrobiznesu 331402

Interaktywne materiały sprawdzające

1
Ćwiczenie 1. Test1Dud9AadJR
1Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych10780To prawidłowe odpowiedzi. Znasz zasady produkcji produktów spożywczych.To nie są dobre odpowiedzi. Zapoznaj się z e‑bookiem i spróbuj raz jeszcze.
Test

Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych

Liczba pytań:
10
Limit czasu:
7 min
Twój ostatni wynik:
-
Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych780To prawidłowe odpowiedzi. Znasz zasady produkcji produktów spożywczych.To nie są dobre odpowiedzi. Zapoznaj się z e‑bookiem i spróbuj raz jeszcze.
Test

Sprawdź swoją wiedzę na temat technologii produkcji produktów spożywczych

Liczba pytań:
7
Limit czasu:
min
Twój ostatni wynik:
-
Ćwiczenie 2. Schemat produkcji kiełbasy2DYu4rdDKk
RtxhvLAERMGyc
Rozwiąż krzyżówkę związaną z procesem produkcji kiełbasy.
Następnie wyjaśnij znaczenie hasła.
RQNXUJZOHFMt8
Ćwiczenie 3. Produkcja pieczywa1Dud9AadJR
RmLpvPX6OwR2t
Uporządkuj etapy produkcji pieczywa żytniego.
Ćwiczenie 4. Surowce dla przemysłu1Dud9AadJR
R1eyv8KG5rAt2
Dopasuj warzywa do grup, do których należą.
Ćwiczenie 5. Przetwórstwo ziemniaków1Dud9AadJR
R3wtb7x79G3aN
Największą zawartość skrobi powinny mieć ziemniaki przeznaczone do produkcji:
Ćwiczenie 6. Przechowywanie ziemniaków2DyHUdt5oS
RKHKBd9VDs3WD
W celu ograniczenia strat ziemniaków powodowanych przez choroby okresu przechowywania nie należy:
Ćwiczenie 7. Produkcja piwa3Dud9AadJR
R1DFUigyFRuEI
Uzupełnij schemat procesu technologicznego w produkcji piwa.
Źródło: Anna Jasnos, zpe.gov.pl, licencja: CC BY 3.0.
R5wWMW0HtOdOa
Ćwiczenie 8. Drożdze piekarskie3Dud9AadJR
RRph80q8tj5GJ
Uzupełnij tekst o drożdżach.
Ćwiczenie 9. Produkcja oleju3Dud9AadJR
RGIbp6PngbivS
Połącz pojęcie z procesu przetwarzania nasion oleistych z jego wyjaśnieniem.
Ćwiczenie 10. Technologia produkcji2DyHUdt5oS
RfRlKVY9b3CxY