Ciekawostki

Zjadanie dużego śniadania sprzyja odchudzaniu. Musi być ono bogate w białko i zdrowe węglowodany zawarte w warzywach, owocach i pełnoziarnistych produktach spożywczych.Zjadanie dużego śniadania sprzyja odchudzaniu. Musi być ono bogate w białko i zdrowe węglowodany zawarte w warzywach, owocach i pełnoziarnistych produktach spożywczych.
W skórce owoców i warzyw, np. w ogórkach, cukinii, jabłkach, marchewce, występuje bardzo dużo substancji odżywczych, dlatego warto wykorzystywać je do robienia potraw bez obierania ze skórki. Należy pamiętać o konieczności starannego ich mycia przed przetworzeniem, ponieważ skórka jest też narażona na kontakt z substancjami szkodliwymi dla organizmu.W skórce owoców i warzyw, np. w ogórkach, cukinii, jabłkach, marchewce, występuje bardzo dużo substancji odżywczych, dlatego warto wykorzystywać je do robienia potraw bez obierania ze skórki. Należy pamiętać o konieczności starannego ich mycia przed przetworzeniem, ponieważ skórka jest też narażona na kontakt z substancjami szkodliwymi dla organizmu.