R1XOy22S1kSNJ1
Źródło: Eduexpert Sp. z o.o., licencja: CC BY-SA 3.0.
  1. Bardzo dużo substancji odżywczych występuje w skórce owoców i warzyw, np. w jabłkach, marchewce, ogórkach, dlatego warto spożywać je bez obierania. Należy pamiętać o konieczności starannego ich mycia przed zjedzeniem, ponieważ skórka jest też narażona na kontakt z substancjami szkodliwymi dla organizmu.tooltipid44Bardzo dużo substancji odżywczych występuje w skórce owoców i warzyw, np. w jabłkach, marchewce, ogórkach, dlatego warto spożywać je bez obierania. Należy pamiętać o konieczności starannego ich mycia przed zjedzeniem, ponieważ skórka jest też narażona na kontakt z substancjami szkodliwymi dla organizmu.

  2. Brukselka jest najzdrowszą odmianą kapusty.tooltipid45Brukselka jest najzdrowszą odmianą kapusty.

  3. Pomidory naprawdę nie lubią zimna – w rzeczywistości zmiękną szybciej, jeśli zostaną schłodzone.tooltipid46Pomidory naprawdę nie lubią zimna – w rzeczywistości zmiękną szybciej, jeśli zostaną schłodzone.

tooltipid44
tooltipid45
tooltipid46